Misiunea OSCE și Austria au oferit Moldovei echipament pentru testări de laborator

Misiunea OSCE în Republica Moldova și Austria au oferit un lot de echipament specializat de laborator pentru analiză și testări, în cadrul unei ceremonii oficiale organizate astăzi la Centrul de Armament și Muniții al Armatei Naționale. Donația cuprinde echipament specializat de testări chimice, echipament administrativ, mobilier, dar și lucrări de reparație capitală a încăperilor prevăzute pentru laborator, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării, citat de IPN.

Ministrul apărării, Anatolie Nosatîi, a menționat că nu este prima asistența oferită în cadrul diverselor proiecte în domeniul securităţii fizice şi managementului stocurilor de armament şi muniţii de către misiunea OSCE în Republica Moldova și de către Austria. „Bunurile materiale și echipamentul specializat de laborator vor fi de mare ajutor specialiștilor care activează în domeniu, dar, în același timp, va avea un rol considerabil la siguranța populației civile și protejarea mediului ambiant”, a declarat oficialul. Ministrul a adăugat că este un prilej de a readuce în vizorul comunităţii naţionale şi internaţionale eforturile Ministerului Apărării în reducerea riscului de explozie necontrolată la locurile de păstrare a muniţiilor.

Donația a avut loc în cadrul proiectelor care se desfășoară conform Planului de acțiuni al Armatei Naționale pentru 2020-2024 în domeniul securității fizice și managementului stocurilor de arme mici, armament ușor și muniții convenționale și este destinată Centrului de Armament și Muniții al Armatei Naționale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.