Medici și asistenți medicali din Republica Moldova vor oferi ajutor colegilor români

O echipă de 22 de medici și asistenți medicali din Republica Moldova vor pleca luni, 18 octombrie, în comuna Lețcani, județul Iași. Aceștia vor interveni în misiunea de ajutor umanitar în cadrul spitalului modular, pentru care este critic necesar personal medical, a anunțat Ala Nemerenco, ministra sănătății a Republicii Moldova, într-o postare pe Facebook, transmite IPN.

„Acum România e într-o situație critică. Cu indicatori mai gravi de 2 ori ca la noi. Pe un val care bate ucigător. Și e o onoare și o cinste pentru noi să putem răspunde la fel. Fiindcă sângele apă nu se face”, a menționat ministra pe pagina sa de Facebook.

Ala Nemerenco a amintit că România a fost mereu alături de Republica Moldova la greu. „La început de pandemie, când abia învățam cu toții, ne-au trimis acea bravă echipă de medici în ajutor. Și după, când ne cădeau colegii, au venit zeci și zeci de camioane cu echipamente de protecție”, a subliniat ministra sănătății. Mai târziu, în iarna trecută, chiar înainte de valul pandemic din primăvară, coloane de camioane pline cu echipamente medicale, venite din România, „au împânzit PMAN. Și cel mai important gest – vaccinul salvator, peste jumătate de milion de doze”, a mai scris Ala Nemerenco.

Într-un comentariu la postarea Alei Nemerenco, Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova a adus mulțumiri „pentru frumosul gest de solidaritate!”. „Contează enorm să vă avem aproape și în astfel de momente grele”, a scris diplomatul român.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.