Maia Sandu va efectua o vizită oficială la Berlin

Președintele Maia Sandu va efectua, în zilele de 19 și 20 mai, o vizită oficială la Berlin, Germania. Vizita are loc la invitația președintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, și are scopul „să dea un nou impuls relațiilor bilaterale dintre cele două state”, precizează un comunicat de presă remis de Președinție, transmite IPN.

În prima zi a vizitei, pe 19 mai, Maia Sandu va avea o întrevedere cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, după care cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă. În după amiaza aceleiași zile, șefa statului va avea o discuție cu cancelarul german Angela Merkel.

În cadrul vizitei oficiale la Berlin, Maia Sandu va participa la audieri pe tema Republicii Moldova, în Comisia parlamentară pentru Afaceri Externe și în Comisia pentru Afaceri Europene. Ea va avea întrevederi cu deputați din fracțiunile CDU/CSU, SPD, Partidul Verde din Bundestag.

La Berlin, Maia Sandu va pune în discuție modul în care pot fi îmbunătățite relațiile bilaterale dintre Germania și Republica Moldova, situația politică și de securitate din țară și din regiune, susținerea de care are nevoie Moldova pentru atenuarea consecințelor pandemiei, cooperare economică mai puternică, precum și îmbunătățirea condițiilor pentru diaspora moldovenească din Germania. Șefa statului va participa la o discuție publică cu genericul: „Moldova – un nou început”, organizată de Fundația Konrad Adenauer. Aceasta va fi precedată de o întrevedere cu Norbert Lammert, președintele Fundației și de Gerhard Wahlers, secretar general adjunct al acesteia, precizează serviciul de presă al Președinției.

Din delegația oficială care o va însoți pe Maia Sandu în Germania fac parte  consilierii prezidențiali în domeniul politicii externe, Cristina Gherasimov, și în domeniul economic, Veaceslav Negruța.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.