Maia Sandu a discutat cu omologul elvețian despre avansarea colaborării bilaterale

În prima zi a sesiunii Adunării Generale a ONU, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut planificate mai multe întrevederi bilaterale. Prima întrevedere a șefei statului a fost cu președintele Confederației Elvețiene, Guy Parmelin, cu care a discutat cum să avansăm colaborarea bilaterală în domenii de interes comun, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Președinției de la Chișinău, oficialii au convenit asupra sporirii relațiilor comercial-economice. Totodată, s-a discutat despre intensificarea negocierilor privind acordul de liber schimb cu țările EFTA.

„Am remarcat, în context, programele de dezvoltare realizate cu sprijinul Elveției în țara noastră, în domenii precum aprovizionarea cu apă, educație, sănătate, migrație și altele. I-am mulțumit domnului președinte pentru ajutorul generos oferit de Elveția pentru sprijinirea luptei cu pandemia – direct, dar și prin intermediul Organizației Mondiale a Sănătății și al platformei COVAX”, a spus președinta Maia Sandu.

Șefa statului a mai menționat că Elveția este un partener de încredere cu care Republica Moldova dorește să dezvolte relații strânse și în continuare. „L-am invitat pe domnul Parmelin să viziteze Republica Moldova atunci când îi va permite agenda”, a încheiat Maia Sandu.


Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află în perioada 21-22 septembrie la New York, SUA, unde participă la lucrările Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.