MAEIE organizează la Chișinău reuniunea ambasadorilor Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene organizează la Chișinău, în perioada 18 – 19 august, reuniunea ambasadorilor Republicii Moldova, transmite IPN.

La reuniune vor fi examinate chestiunile legate de realizarea politicii externe, vor fi stabilite noi sarcini şi priorităţi pe termen scurt și mediu, va fi apreciată activitatea misiunilor diplomatice şi se va discuta cum poate fi sporită eficienţa acestora. De asemenea, vor fi discutați pașii următori cu privire la oferirea statutului de țară candidat pentru aderare la UE Republicii Moldova, dar și realizarea Planului de implementare a recomandărilor propuse de Comisia Europeană.

O prioritate o constituie şi problemele cu care se confruntă diaspora, modalităţile de a oferi protecţie socială cetăţenilor moldoveni aflaţi temporar la muncă peste hotare.

Agenda evenimentului include și întâlniri ale șefilor de misiuni cu președintele țării, Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, alți conducători ai instituțiilor de stat.

În calitate de invitați speciali la eveniment vor participa cu intervenții în regim de videoconferință ministrul afacerilor externe al României, Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, ministrul afacerilor externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, directorul  departamentului diplomație economică din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Franceze, Helene Dantoine.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.