MAEIE: Cooperarea cu NATO se desfășoară în cadrul Parteneriatului pentru Pace

Cooperarea Republicii Moldova cu NATO se desfășoară în cadrul Parteneriatului pentru Pace, principalul instrument al acestei cooperări fiind Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului (IPAP). Unul din elementele centrale ale acestui parteneriat ține de importanța respectării principiului neutralității constituționale a Moldovei de către toți actorii vizați. Cu un comentariu în acest sens a venit Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în contextul în care ministrul britanic de externe, Liz Truss, a declarat că Marea Britanie vrea să trimită armament modern în Republica Moldova pentru a o proteja de amenințarea invaziei Rusiei, transmite IPN.

„După cum se cunoaște și în spațiul public, țara noastră are relații de cooperare în domeniul securității și apărării cu mai mulți parteneri. Scopul acestui dialog ține atât de participarea la eforturile de asigurare a păcii și securității internaționale, cât și asigurarea capacităților necesare de apărare ale forțelor armate pentru contracararea potențialelor riscuri de securitate. Aceste acțiuni fac parte din obiectivele de promovare a interesului nostru național”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă. Autoritățile Republicii Moldova promovează o agendă transparentă, bine cunoscută cetățenilor și partenerilor săi, a precizează purtătorul de cuvânt MAEIE.

Citată de presa străină, ministrul britanic de externe, Liz Truss, a menționat că Moldova ar trebui să fie „echipată conform standardului NATO” pentru a o ajuta să se protejeze împotriva amenințării unei invazii ruse. Potrivit ei, au fost în desfășurare discuții cu aliații despre cum să ajute națiunile mai mici să se apere.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.