Leonid Bujor: anumite forţe politice folosesc religia doar în scopul de a obţine voturi de la alegatori

Leonid Bujor: anumite forţe politice folosesc religia doar în scopul de a obţine voturi de la alegatori

Alianţa Moldova Noastră va solicita Comisiei Electorale Centrale retragerea spotului electoral al Partidului Umanist pentru că duce la dezbinarea societăţii și creează disensiuni, a declarat într-o conferinţă de presă Leonid Bujor, ministrul degrevat al Educaţiei.

El a spus că AMN consideră că „religia nu trebuie să fie amestecată în politică. Religia trebuie să fie deasupra politicii pentru că este un lucru fundamental pentru noi ca naţiune, este unul din cele mai sfinte lucruri pe care le avem ca popor”.

Unele forţe politice folosesc „fără nici un fel de scrupule religia doar într-un singur scop: să obţină voturi de la alegători”. Implicarea directă în politică a bisericii pe parcursul acestui an „a adus prejudicii serioase de imagine Bisericii,  lucru confirmat şi de recentele sondaje care arată că biserica a coborât ca încredere în rândul populaţiei de pe locul întâi pe al treilea, de la peste 90% încredere la 50%”, a mai declarat Leonid Bujor.

Candidatul AMN consideră că „acesta este un lucru extrem de grav pentru că Biserica trebuie sa fie un factor stabilizator, unificator al unei naţiuni”.

Dl Bujor a spus că ministerul pe care îl conduce şi-a făcut datoria, ca urmare, potrivit unei hotărâri de Guvern, religia este inclusă în instituţiile de învăţământ primar şi gimnazial în calitate de disciplină opţională, în baza cererii părinţilor. Ministrul degrevat a subliniat că până în prezent disciplina opţională „Religia” a fost solicitată de aproape 60 000 elevi din 681 instituţii de învăţământ.

Urmează sa fi editate Abecedarul Creştin-Ortodox, culegerea „Educaţia Creştin-Ortodoxă” şi ghidul Profesorului „Să ne cunoaştem credinţa”.

Leonid Bujor şi-a exprimat speranţa că Mitropolia Chişinăului şi a Moldovei va lua atitudine fermă „de a nu admite folosirea simbolurilor religioase în campania electorală, lucru care se întâmplă acum şi va protesta împotriva folosirii subiectului religiei ca element propagandistic”.  De asemenea, AMN va solicita „CEC să retragă în regim de urgenţă videoclipul unei formaţiuni politice care foloseşte tot felul de lozinci şi simboluri religioase care nu fac decât sa creeze disensiuni şi dezbinare”.


Centrul de presă AMN

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.