La Ciocana au fost demontate limitatoarele de acces pentru rezervarea locurilor de parcare

Angajați ai Întreprinderii municipale pentru servicii locative Ciocana au demontat și evacuat limitatoarele de acces metalice, instalate neautorizat pentru rezervarea locurilor de parcare în curțile blocurilor locative din sector. Reporterul IPN a surprins acțiunea de demontare într-o curte a unui complex locativ de pe strada Profesor Ion Dumeniuk.

În Dispoziția emisă de vicepretorul sectorului Ciocana, Elena Triboi, se arată că acțiunea de demontare a fost întreprinsă „având în examinare cererile locatarilor referitor la demontarea și evacuarea dispozitivelor metalice instalate neautorizat pentru rezervarea locurilor de parcare în curțile blocurilor locative”, în conformitate cu mai multe acte normative.


În afară de curtea complexului locativ de pe str. Profesor Ion Dumeniuk, în Dispoziția Preturii Ciocana figurează și străzile Petru Zadnipru, Alecu Russo și Mihail Sadoveanu. Întreprinderea municipală pentru servicii locative Ciocana  va întocmi devizul de cheltuieli pentru demontare, care urmează să fie prezentat ulterior Preturii pentru achitare.

Conform prevederilor legale, locatarii blocurilor în curțile unde au fost instalate neautorizat dispozitive pentru rezervarea locurilor de parcare pot contesta, în termen de 30 de zile de la comunicare, dispoziția vicepretorului Ciocana.

Valeriu Nani, președintele asociației locatarilor blocului de pe str. prof. Ion Dumeniuk, spune că includerea în Dispoziția preturii a blocului respectiv este ilegală, deoarece nu este vorba despre un teren public, ci de un teren transmis Asociației locatarilor, înregistrat ca atare la Cadastru, pentru care toți locatarii achită anual impozit funciar. De aceea, este dreptul asociației să gestioneze terenul așa cum consideră. De asemenea, locurile de parcare respective au fost amenajate cu concursul locatarilor, care au investit pentru aceasta. Pretura nu a preîntâmpinat cu 15 zile înainte de acțiunea de demontare posesorii dispozitivelor metalice, care să poată contesta Dispoziția în cauză.    
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.