Joe Biden a menționat și Moldova în discursul său la ONU

În primul său discurs adresat Organizației Națiunilor Unite, președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a promis cooperarea cu aliații într-un „deceniu decisiv pentru lumea noastră”. Președintele american a menționat și Moldova în discursul, său când a vorbit despre puterea democrației. Ulterior, președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de mulțumiri, precizând că „realizările noastre se văd și la New York”, transmite IPN.

Joe Biden a precizat că SUA caută să conducă pe scena globală, dar cu ajutorul aliaților și partenerilor săi. „Cred că trebuie să lucrăm împreună mai mult ca niciodată”, a spus președintele Biden, citat de Radio Europa Liberă. El a insistat asupra cooperării spunând: „Succesul nostru este legat și de succesul celorlalți”.

Președintele american a numit și Moldova în discursul său când a vorbit despre puterea democrației. „Autoritarismul din lume poate căuta să proclame sfârșitul erei democrației. Dar ei greșesc. Adevărul este că lumea democratică este peste tot. Locuiește în activiștii anticorupție, apărătorii drepturilor omului, jurnaliștii, protestatarii pentru pace; pe prima linie în această luptă din Belarus, Birmania, Siria, Cuba, Venezuela și peste tot. Locuiește în femeile curajoase din Sudan, care au rezistat violenței și opresiunii pentru a împinge un dictator genocid de la putere și care continuă să lucreze în fiecare zi pentru a-și păstra progresul democratic. Trăiește în mândrii moldoveni care au obținut o victorie majoră pentru forțele democrației, pentru mandatul de a combate corupția, pentru a construi o economie mai incluzivă”, a declarat Joe Biden.

Ulterior, președinta Maia Sandu i-a mulțumit președintelui american pentru aprecierea alegerii concetățenilor moldoveni de a lupta pentru democrație, a combate corupția și a dezvolta o economie mai incluzivă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.