Iurie Leancă prezintă rezultatele Guvernului în 50 de zile de activitate

Prim-ministrul Iurie Leancă va prezenta astăzi, 24 iulie, rezultatele de activitate ale Guvernului în primele 50 de zile. Analiştii consideră că în această perioadă premierul şi Guvernul s-a descurcat bine şi, dacă aceste ritm va fi menţinut, Republica Moldova va avea un executiv funcţional, care va  conduce cu succes Moldova la Summitul de la Vilnius.

Analistul politic Anatol Ţăranu consideră că aceste zile au fost pline de activităţi, iar o parte pozitivă este că Guvernul Leancă a continuat iniţiativele care au fost lansate de către Guvernul Filat. „Iurie Leancă a folosit la maximum abilităţile sale de diplomat la Bruxelles şi Moldova.  În această scurtă perioadă de timp a beneficiat de o deschidere largă a instituţiilor europene”, a spus analistul, contactat de IPN.

Potrivit lui Anatol Ţăranu au fost şi unele stângăcii din partea premierului, aşa ca lipsa experienţei în prezidarea şedinţei Guvernului, însă acestea nu au afectat bunul mers al lucrurilor în ansamblu.

Analistul politic Mihai Cernencu crede că Guvernul Leancă a liniştit spiritele. În aceste 50 de zile au fost aduse lucrurile în albia normalităţii. Au avut loc negocierile în formatul 5+2 la Viena, a fost în vizită preşedintele României, Traian Băsescu, şi a avut loc o şedinţă productivă de Guvern la Holercani.

Iurie Leancă a fost învestit în funcţie la 30 mai.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.