Ion Ceban: Hotelul Național a devenit un „joc” pentru cei ce vor să compromită Primăria

Clădirea hotelului Național a devenit un „joc” în mâinile celor care își doresc să compromită Primăria Chișinău, afirmă primarul general, Ion Ceban.

„Ne-am pomenit săptămâna trecută că Hotelul „Național” se îngrădește cu un gard improvizat din pânză, plus a mai fost închis drumul public când nu era eliberată nicio autorizație de la Primărie. Culmea este că poliția prezentă la fața locului nu întreprindea nimic, când trebuia să intervină îndată, deoarece autorizație pentru închiderea drumului nu exista de la Primărie, iar explicația că gardul se înstalează pentru ca oamenii străzii să nu aibă acces în clădire era absurdă”, spune Ion Ceban.

Potrivit edilului, acea pânză nu poate fi „scut” pentru nimeni. De fapt, s-a dorit intenționat ca Primăria să fie învinuită de demolare. „Cum și sub ce formă erau toți prezenți și nimeni nu intervenea era tare straniu. Într-un final Primăria a revocat autorizația de demolare a Hotelului Național și Pretura Centru a evacuat gardul”, a specificat Ion Ceban.

Primarul propune Guvernului ca hotelul Național să fie inclus în Registrul monumentelor ocrotite de stat, așa cum s-a procedat cu clădirea Procuraturii, Clădirea Maternității sau a Stadionului Republican. „Clădirea să fie naționalizată și reabilitată de către stat în baza unui concurs, iar acolo să fie creat spre exemplu un centru sau HUB pentru tineri, pentru diasporă, iar primăria va susține și se va implica în realizarea acestui proiect”, a precizat edilul.

Sâmbătă, 21 mai, Primăria Chișinău a anunțat că specialiștii municipalității elaborează o dispoziție de revocare a autorizației de desființare a clădirii hotelului Național ca urmare a încălcărilor depistate la fața locului.Astăzi ex-viceprimarul Victor Chironda a declarat în cadrul unei conferințe de presă că „funcționari ai Primăriei Chișinău, în frunte cu primarul Ion Ceban, sunt pe cale să realizeze o nouă fază a „operațiunii speciale ” care urmărește demolarea hotelului Național.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.