Natalia Gavrilița este candidatul PAS la funcția de prim-ministru, Igor Grosu

Natalia Gavrilița este candidatul PAS la funcția de prim-ministru. Anunțul a fost făcut de președintele interimar al formațiunii, Igor Grosu, notează IPN.

Grosu a mai anunțat că Parlamentul se va convoca săpătămâna viitoare pentru a acorda vot de încredere Guvernului, astfel încât executivul să-și înceapă cât mai curând activitatea

În legătură cu alte proceduri de inaugurare post-alegeri, Igor Grosu a recunoscut o greșeală. În ședința de ieri a Parlamentului, s-a stabilit că 8 din 12 fotolii în Biroul Permanent al legislativului vor reveni reprezentanților PAS. Deputații BECS au anunțat că vor contesta decizia la Curtea Constituțională pe motiv că structura Biroului Permanent nu corespunde proporționalității fracțiunilor parlamentare. Grosu admite că s-a strecurat o greșeală.

„După ședință am rugat colegii să analizeze încă o dată, să mai facă unele calcule. Admit că s-a produs o greșeală. Le spun celor la BECS că în scurt timp vom reveni la acest subiect și vom face toate corectările de rigoare. Dacă va fi nevoie, vom suplini un membru din partea PCRM-PSRM la proxima ședință”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

De asemenea, Igor Grosu spune că formațiunea sa nu ar fi acceptat niciodată ca unui reprezentant al formațiunii Șor să-i fie acordată o funcție de vicepreședinte al Parlamentului.

„Sunt niște linii roșii peste care noi nu trecem. În cazul acestei formațiuni politice noi nu acceptăm acest lucru, cu riscul ca unii oameni să ne critice. Alegătorii noștri nu aveau să ne înțeleagă”, a spus Igor Grosu.

Potrivit legii, după consultarea fracțiunilor parlamentare, șeful statului desemnează un candidat la funcția de prim-ministru. Ulterior, premierul desemnat are la dispoziție 15 zile pentru a-și crea echipa guvernamentală și programul de guvernare și pentru a cere vot de încredere Parlamentului. Cabinetul de miniștri este învestit cu voturile a cel puțin 51 de deputați.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.