Igor Grosu a fost ales președinte al Parlamentului, cu majoritate de voturi

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, a fost ales președinte al Parlamentului de legislatura a XI-a. Pentru acesta au votat 64 de deputați, transmite IPN.

Alegerea președintelui Parlamentului a avut loc prin vot secret.

Potrivit președintelui Comisiei speciale pentru alegerea conducerii Parlamentului, Sergiu Litvinenco, au fost tipărite 104 buletine de vot. 40 de buletine au fost neutilizate și anulate. Toate cele 64 de buletine de vot utilizate au fost valabile.

Igor Grosu a fost invitat să-și ocupe locul în prezidiu, fiind onorat stindardul președintelui Parlamentului Republicii Moldova, după care i-a fost înmânat. Igor Grosu a mulțumit pentru onoarea oferită de a fi președinte al Parlamentului. El a asigurat că vrea să fie un președinte care pune Parlamentul în slujba oamenilor și îl transformă într-o fabrică de reforme, legi și decizii bune. Încrederea oamenilor în Parlament poate fi recâștigată prin muncă și onestitate. Respectând Constituția și legile țării, deputații vor lucra pentru reformarea justiției și funcționarea instituțiilor, pentru mărirea pensiilor și salariilor, pentru dezvoltarea infrastructurii și comunităților locale, pentru susținerea mediului de afaceri și crearea locurilor de muncă și pentru consolidarea relațiilor externe. Acesta a invitat deputații să treacă la treabă și să fie concentrați pe angajamentele luate.

Ex-președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a fost invitată pentru a i se înmâna copia stindardului președintelui Parlamentului Republicii Moldova. Ea a chemat politicienii să nu lupte între ei, ci să conlucreze. Deputații să fie mândri de lucrul pe care-l vor face în Parlament, să nu le fie rușine să privească cetățeanul în ochi și să nu-și trădeze patria, Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.