Granturi pentru IMM-uri de la Uniunea Europeană

Fondul European pentru afaceri maritime, pescuit și acvacultură (EMFAF)  a anunțat despre lansarea unor granturi pentru întreprinderi mici și mijlocii, inclusiv nou-formate, dedicate „economiei albastre” din țările riverane Mării Negre, vizând Republica Moldova, dar și Georgia și Ucraina, relatează IPN cu referire la Eu Neighbours east, o sursă a Comisiei Europene.

Una din condițiile acordării finanțării este ca proiectele să reprezinte o cooperare a părților interesate din economia albastră a țărilor Uniunii Europene UE și din țările eligibile din afara Comunității, reunite pentru a consolida capacitățile de inovație, digitalizare și investiții în economia albastră a Mării Negre.

Altă condiție este ca propunerile să fie depuse de un consorțiu format din cel puțin trei solicitanți din cel puțin două țări eligibile din afara UE și o țară din UE. Toți cei trei solicitanți ar trebui să fie participanți la Agenda maritimă comună pentru Marea Neagră.

Cât privește domeniul de activitate al aplicanților, se cere ca proiectele să se concentreze în primul rând pe turismul de coastă și maritim, pescuit și acvacultura, transportul maritim, construcția navală, biotehnologia albastră, energiile marine regenerabile etc. Propunerile pot, de asemenea, să exploreze potențialul IMM-urilor, inclusiv, nou-formate în dezvoltarea porturilor ca acceleratori ai economiei albastre.

Fondul European pentru afaceri maritime, pescuit și acvacultură e disponibil să acorde de la 300 000 până la 500 000 de euro pentru fiecare proiect aprobat.

Termenul limită pentru depunerea cererilor este 12 ianuarie 2022, anunță Comisia Europeană.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.