Gheorghe Cavcaliuc, dat în urmărire, s-a răzgândit să revină în Moldova

Președintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, susține, cu referire la dosarul în care este vizat, că în perioada cât vor fi examinate contestațiile depuse de avocații săi și până la recuzarea procurorului Ludmila Zaharia,  va continua să-și desfășoare activitatea profesională în cadrul companiei internaționale, în funcția pe care o deține în ultimii doi ani.

Într-un filmuleț pe Facebook, Gheorghe Cavcaliuc declară că a informat Procuratura despre revenirea sa la muncă și a prezentat ordinul de deplasare în interes de serviciu în mai multe jurisdicții internaționale, unde compania are activități, transmite IPN.

„Atât societatea, cât și instituțiile de presă cunosc foarte bine că sunt angajat la o companie internațională, în care mi-am suspendat funcția pentru aproximativ două luni, ca să particip la alegerile parlamentare din Republica Moldova”, a adăugat acesta.

În altă ordine de idei, Gheorghe Cavcaliuc relatează că, în contextul numeroaselor ilegalități comise în privința sa de către procurorul de caz, Ludmila Zaharia, care este în conflict de interese deschis cu el, dar și ținând cont de încălcarea dreptului său la apărare, consideră că autoritățile au eșuat în garantarea unui proces echitabil. Din acest motiv, la recomandarea avocaților săi, intenționează să meargă pe calea contestării tuturor acțiunilor sale ilegale.

Acesta spune că nu s-a eschivat și este gata să vină în fața unui procuror cinstit, nepărtinitor, după ce vor fi anulate de instanțe de judecată acțiunile și actele ilegale emise de procurorul Zaharia și doar după recuzarea acesteia de la instrumentarea acestui caz.

Președintele PACE Gheorghe Cavcaliuc nu s-a prezentat pe 16 iulie la Procuratura raionului Sângerei. În consecință, procurorul a dispus prin ordonanță reținerea acestuia pentru prezentarea învinuirii. Peste patru zile, președintele PACE a fost dat în urmărire. Tot atunci, patru membri PACE, acuzați de „huliganism comis de două sau mai multe persoane”, au fost trimiși în judecată în dosarul „verde de briliant”. În aceeași zi, Gheorghe Cavcaliuc a replicat că „nu s-a eschivat și nu se eschivează de la organul de urmărire penală și că în aceste momente, împreună cu familia, este în drum spre casă, după ce a fost în concediu”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.