Doi inspectori fiscali din Ungheni, cercetați pentru fapte de corupție

CNA a făcut public un caz de cercetare a doi inspectori fiscali din Ungheni pentru acte de corupție. Cei doi sunt angajați ai Direcției control fiscal post operațional din cadrul Serviciului Fiscal de Stat și au fost denunțați de către un om de afaceri. În această dimineață, mai multe percheziții s-au desfășurat la domiciliile și birourile de serviciu ale suspecților, transmite IPN.

Potrivit materialelor acumulate, inspectorii ar fi pretins de la un agent economic 40 de mii de lei pentru a nu include în actul de control abaterile constatate în urma verificărilor desfășurate la compania acestuia. Funcționarii ar fi promis agentului economic că vor trece cu vederea lipsa unor acte contabile, în sumă de 600 de mii de lei, dar și alte nereguli legate de lipsa foilor de parcurs sau completarea necorespunzătoare a acestora.

În urma denunțului, CNA a deschis un dosar penal pentru corupere pasivă, iar acum câteva săptămâni, a fost transmisă o parte din bani, sub controlul anchetatorilor, în sumă de 30 de mii de lei. Alți 10 mii de lei au fost transmiși până la denunț. În cadrul perchezițiilor desfășurate la domiciliile inspectorilor au fost găsite diferite sume de bani, în lei și valută străină, urmând ca acestea să fie supuse expertizei pentru a identifica mijloacele financiare transmise sub controlul CNA.

În prezent, cei doi inspectori sunt cercetați pentru corupere pasivă și riscă, dacă vor fi găsiți vinovați, până la 10 ani de detenție, privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de până la 10 ani și amendă. Unul din inspectori a fost reținut pentru 72 de ore, celălalt fiind cercetat în stare de libertate, având obligațiunea de a se prezenta la organul de urmărire penală la solicitare. Acesta din urmă cooperează cu ofițerii de urmărire penală în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor cazului.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.