Declarație de la conferința de presă cu genericul: „Liceul Da Vinci, instrument de intimidare prin intermediul sistemului de drept și camuflare a schemelor criminale pentru familia Guzun”

Ceia ce se întâmplă astazi și cee ce urmează să se întample în zilele următoare o consider a fi o rușine pentru această țară și exponenții ce urmează a fi vizați sau mai degrabă entitățile pe care le reprezintă.

Așadar

  1. Infractorii Guzun Efrosinia și Guzun Valeriu, patronii și directorii Liceului DaVinci
  2. Instituțiile statului subordonate acestor infractori într-o formula mai cinică decat celui care împărțea pampersuri pe la maternități.

Urmează să mă expun asupra faptului cum doi infractori și anume îâ prin intermediul clienților de la Liceul DaVinci au ajuns să controleze orice se întamplă în instituțiile statului în partea ce ține de ilegalitățile grosolane comise de aceștia cat și asupra celor în derulare precum și asupra corupților sau incompetenților care facilitează aceste ingerințe ilegale în activitățile instituțiilor care s-ar prezuma a fi ocrotitoare a statului de drept însă, din păcate acționează în sensul promovării interesului unor infractori.

În fapt lucrurile sunt extrem de simple, avem o situație care în mod normal se rezolva printr-o discuție de 5 min între oameni care au construit din nimic și fără bani ceia ce astăzi este cunoscut sub numele DaVinci sau o ședință de judecată de 10 min prezidată de un judecător onest.  

Or, nu a fost să fie, niște lucruri mega-banale au ajuns să se transforme într-o mega epopee datorită a doi factori. 1. Mania sociopatică a Efrosiniei Guzun de a controla, subjuga, intimida indifferent de situație, și 2 sistemul mega corupt de care ultima profită la maxim prin trafic de influență, mită și manipulare (sunt pregătit să probez).

Dacă spun că discutăm despre un personaj macabru o să mă înțeleagă mulți și mulți dintre cei care nu o înțeleg astăzi o vor înțelege maine, acest individ împreună cu subalternul cu titlu formal de soț au un singur loc unde ar trebui să se afle pentru a securiza societatea , și anume pușcăria.

În fapt din spusele lor eu sunt ginerele, asta spun ei acum că le sunt doar ginere și mai spun cateodată ca am fost doar jurist, pe care îl califică drept fiind un escroc care a profitat de bunătatea lor, or înainte de conflictul pe care l-am avut cu așa numită director de școală eram partener și cofondator al Liceului DaVinci. O spune acum cand a trecut din casta contrabandiștilor ne luati în seamă în cea a elitei moldovenești, o castă care se desenează intelectualitate și spumă a societății, or, din păcate cei care au adoptato și s-au aliniat mizeriilor promovate de aceasta nu sunt decat corupții sistemului sau traficanții de influență în stransă legatură cu sistemul cu care au supt și sug din această țară sub paravanul încununării  promovării de valori.

Ceia ce urmează să spun mai departe aș fi putut spune și acum doi ani însă în conștiința mea cumva nu ma simțeam îndreptațit să utilizez arme care nu erau direct legate de relația mea cu indivizii Guzun. În tot acest timp am utilizat doar instrumentele legale pentru a-mi face dreptate, mizând pe picătura de justție corectă pe care o credeam a fi încă vie în această țară. NU a fost să fie, se pare că visăm… nk mai mult.

În doi ani am reușit să mă conving ca traim în realitați diferite, credeti-mă că ceia ce vedem la televizor cand auzim de corupție în justiție și procuratură este incoparabil cu anvergura a ceia ce se întamplă, este efectiv un stat în stat. Baiețașii aștia unii în mantii iar alții cu în costume albastre cu epoleți, cel puțin așa ar trebui să se îmbrace nu mai respectă nici codul vestimentar, mai mult se aseamană cu alți baiețași cei în pantaloni scurți cu ”perceatkă” care strangeau cotizațiile de la mesele din piața centrala în anii 90.

Însă după doi ani în care indivizii Guzun și-au permis să batjocoreacă absolut tot ceia ce este sfant, mi-am pierdut familia, doi ani în care avand la mană acte incontestabile am pierdut judecățile în toate instanțele, mi s-au fabricat din nimic dosare penale la comanda Efrosiniei Guzun, am ajuns să primesc amenințări cu rafuiala fizică și chiar lichidarea fizică din partea avocatului Ion Dorogoi doar din simplul motiv că am postat cateva istorii despre aceste ilegalităță pe FB, mă simt total îndreptațit să fac public tot ce știu despre această familie de infractori încoronați astăzi ca salvatori ai educației.

Tot ce cunoașteți astăzi drept liceul DaVinci este rodul a 3 oameni, EU (după cum spun ei doar jurist), Efrosinia Guzun (intradevăr cea cu ideea) și Guzun Valeriu (Constructorul) și 480000 Euro proveniți din activitatea ultimilor doi, contrabanda, spălarea de bani și escrocheria. Proiectul care astăzi valorează cel puțin 12 mln de euro initial nu a fost nimic altceva decat ceia ce am spus mai sus. Acest proiect este rezultatul implicării a doi infractori și un jurist.

Pe toată perioada septembrie 2015-februarie 2020 întodeauna sa vociferat varianta că este afacere la 3, afacere construită de 3 persoane. Or, o asemenea varianta este valabilă pentru escrocii Guzun doar pana la momentul în care și-au atins scopul, și anume, în luna decembrie 2019 prin decizia consiliului municipal nr. 5/3 din 19 decembrie 2019 sa aprobat prima etapă investțională, ceia ce în fapt a fost confirmarea execurtării obligației de către partenerul privat față de municipalitate și ulterior în luna februarie 2020 înregistrarea ilegală a dreptului de proprietate asupra Blocului D din cadrul Complexului Școlar Stamati în favoarea SRL ”Guzun VE”.

În fapt aceste acțiuni au parafat dreptul de proprietate al familiei infractorilor Guzun pe un teritoriu de 1,36 ha de teren și toate construcțiile care se află pe acesta chiar dacă formal unele din ele pană la ziua de astăzi încă se află pe terenul primăriei, este mai mult deca evident că primăria a pierdut aceste obiective pentru totdeauna dacă nu se declanșează o anchetă penală avand ca rezultat condamnarea Efrosiniei Guzun, a lui Valeriu Guzun și posibil și a mea dacă cumva se va constata careva intenție în acțiunile mele cu ulterioara revenire a dreptului de proprietate în favoarea municipalității.

Culmea îi că există pe rol sau deja cel mai probabil este clasat un dosar care  ar fi trebuit să facă lumina pe acest caz însă ca să înțelegeți nici într-un moment nu am fost deranjat pentru a fi audiat și a prezenta probe chiar dacă eu sunt persoana care cunoaște în detaliu cum familia infractorilor Guzun a delapidat statul de aceste immobile. Vă întrebați de ce? Ft simplu! Orișice anchetă desfășurată în privința acestor indivizi din start are un caracter formal și anume se știe din start că trebuie să fie clasată ca după expirarea unui an să se invoce ca sa prescris termenul de relaure a urmăririi, este o schema clasică a procurorilor corupți din această țară pentru a proteja infractorii care le dau salariile din care apar vile și automobile Porche în valoare de 11000 de lei. Aici pot să dau un exemplu cum pe o schema similar lui Guzun Valeriu i-a fost clasat un dosar de spălare de bani de peste un million de euro în anul 2019, clasat și uitat, acești indivizi corupți prin această schema își asumă prerogative parlamentului de a amnisitia și a președintelui de a grația.

Revenind la litigiul propriu-zis dintre mine și infractorii Guzun.

În anul 2017 după semnarea ccontractului de parteneriat public privat cu primăria municipiului Chișinău, Infractoarea Guzun a hotărât că nu mai este nevoie de mine și a decis să mă elimine din afacere. În mod normal acest lucru se întamplă în urma unei discuții, or această individă nu practică decat atacurile, injuriile, umilințele publice etc. adică m-a forțat să renunț. Despărțirea a fost una simplă. Pur și simplu i-am trimis un sms infractorului Guzun cu conținutul ”Luca Balan va învăța la liceul teoretic Măgdacești” (satul nostru de baștină al tuturor), după care nu a urmat nici o reacție. Pâna a venit luna ianuarie-februarie 2018 cand infractorii Guzun și-au dat seama că abilitățile lor intelectuale nu le permit conlucrarea pe raportare cu instituțiile statului (parteneriat) și totodată urma deschiderea școlii care iarăși este un lucrum mult mai complex decat a cumpăra un borcan cu imitație de caviar și ai schimba conținutul într-o cutie originala.

Și a intervenit Valeriu Guzun cu textul ”suntem o familie, o știm cu toții pe frosea, am început toată această afacere în 3 și că ar trebui să o ducem la capat tot în 3”.

După experiența din iunie 2017 l-am întrebat care sunt garanțiile că după ce realizăm și închdem proiectul nu răman iarași  cu  experința celeilalte buze umflate.

 A urmat oferta lui, mi-a propus să deschid o firmă de construcții cu care el se obliga să semneze contract de antrepriză pentru lucrările de reconstrucție a Gradiniței din str. Nicolae Costin 63/3 (al doilea obiect al parteneriatului public privat). Înțelegerea presupunea că eu mă ocup de deschiderea liceului și mă implic în administrarea acestuia iar el mă ajuta cu partea tehnică la realizarea lucrărilor.

Toate bune, la data de 03.09.2018 se deschide cu fast și ecleruri Liceul ”DaVinci”, imediat după deschidere firma SRL ”Tat Recons” unde sunt unic asociat și administrator și totodată se demarează lucrările de reconstrucție a gradiniței din str. N. Costin 63/3. La 03.12.2018 semnam contractul de antrepriză pentru executarea lucrărilor de reconstrucție. La solicitarea lui Guzun Valeriu sub pretextul că sa economisim bani contabil devine matușa lui Tcaci Olga care este și contabil la SRL ”Guzun VE”, adică toate operațiunile contabile și contractele inclusiv operațiunile bancare dintre cele 2 entități erau executate doar de aceasta.

După terminarea lucrărilor la 25.10.2019 sunt semnate bilateral procesele verbale de executare a lucrărilor pe 177 pagini și care conțin cel putin 50 de semnături ale mele și ale lui Guzun Valeriu.

Aceste proecese verbale sunt prezentate de SRL ”Guzun VE” la AST și Primaria Municipiului Chișinău pentru confirmarea îndeplinirii primei etape investiționale, iar în baza acestor acte  CMS la data de 19 decembrie 2019 în fapt transmite gimnaziul 85 din str. Contantin Stamati 10 infractorilor Guzun exact cum au transmis rușii americanilor Alaska.

Ca să parafeze definitiv transferul și să îl supragaranteze infractorii Guzun vădit ilegal în luna februarie 2020 înregistrează dreptul de proprietate asupra blocului D din același complex în favoarea ”Guzun VE” SRL.

Aici de fapt individa Guzun Efrosinia sa descătușat a dat voie frustrarilor pe care le înnabușea, devenisem inutil și a hotarat deja măria sa ma pună la punct. Era deranjată că din cauza urletelor, strigatelor, ofenselor, injuriilor o mare parte din elevi, profesori, personal apela la mine pentru aplanarea anumitor conflicte sau divergențe, a simțit Țarul că îi este subminată autoritatea.

Și au început atacurile și mizeriile, înjosiri publice, barfe ieftine, înjuraturi etc...

După o escapadă sociopatică, atacuri josnice ale individei Guzun petrecută la 22 februarie 2020 într-o minivacanță la Bukovel, la o masă unde se aflau părinți, elevi și profesori, a doua zi după ce ne-am întors acasă l-am invitat pe individul Guzun care la acel moment încă dădea semne de luciditate, ca să îl anunț că mă retrag din proiect cu o singură condiție, să mă anunțe cand se vor achita cu mine pentr cei 4.5 ani de lucru cot la cot. Suma i-am spus că o pot decide ei la discreția și bunul lor simț, declarand-ui ca nu am nevoie de nimic altceva și îi transmit si compania Tat Recons. Doar ca să nu mai aud de ei.

Și de aici a început specatcolul, mai bine spus mizeriile, Guzun Efrosinia nu mai era vanzătoarea de branză de pe scări la piața centrală, sau contrabandista cu povidlă pe care o numea caviar, se transformase.... era patraoana și directoarea școlii unde învațau odorashii judecatorilor, procurorilor, în concepția moldovenilor iubitori de pachete cu grecikă și zahăr gratuit, ăștia se mai numesc spuma societății.

A demarat procedura de a ma pune la punct așa cum o face cu Valera cand își iese din pepeni, mi-a adus aminte ca ma luat de pe drumuri, cu ghetele rupte, că mi-a facut casă, mi-a dat soție cu mașină, mi-a dat sa mananc pește la o masă cu ea aici nu voi comenta, cei care știu cunosc

Și după, faptic... escrocul îi escroc, primesc notificare că se încercă copierea integrala a email-ului, deplasandu-mă la școală unde se afla calculatorul cu email-ul deschis, după ce copiez informația mea personală de pe poșta electronică acești doi indivizi ma sechestrează în birou și mă agresează fizic. Chem un echipaj 112, la sosirea acestora aceste două personaje le declară polițiștilor că sunt fostul jurist de la școală și am pătruns în birou ca să fur acte și bani despre care cunoșteam că se află acolo.

În aceiași zi la insistențele cumătrului lor și Nashului meu de cununie, Matricala Eugen am avut o întalnire cu Guzun Valeriu și acesta la mine acasă. În cadrul acestei discuții Guzun Valeriu cel puțin o oră a scuzat comportamentul psihopatic al  lui Guzun Efrosinia cerandu-și scuze pt cele întamplate. Individul Guzun Valeriu îmi declara că nu are bani la moment să platească datoria pe care o are față de Tat Recons și totodata acesta declară că Frosea va face orice doar ca să nu îmi platească datoria. După care același individ vine cu propunerea ca să declaram pt toataă lumea că am convenit să îmi achite suma de 92000 euro și el personal se obligă ca pana în luna aprilie 2022 sa imi transmită echivalentul a 20 % din profitul școlii pentru anul de studii 2021-2022 sub condția că nimeni nu află despre această parte și în special Frosea, am batut palma și ne-am înțeles. Se părea că îi terminat conflictul...

Fum în ochi... peste aproximativ 3 luni aflu ca infractorii Guzun în cardașie cu mult iubita mea sotie nici intr-un moment nu au avut de gand să onoreze înțelegerea pe care am facuto. Chiar și în acel moment am decis să mai încerc o discuție, o discuție pe care infractorii Guzun au numit-o șantaj, în concepția acestora tentativa de a aplana un conflict cu alt deznodamant decat ei să ramana cei drepți se numește șantaj.

În fine nu sa reușit....

În acel moment m-am adresat la avocatul Roșca Vladislav cu tot pachetul de acte incluzînd factură fiscală semnataă electronic atat de mine cat și de Guzun Valeriu, acte de îndeplinire a lucrărilor pe 177 de pagini cu cel puțin 50 de semnaturi reciproce, copia contractului de antrepriză (originalul fiind furat de Guzun Valeriu de la contbila comună, matușa acestuia Tcaci Olga), 8 ordine de plată cu indicarea la capitolul destinația plății a facturii fiscale seria/nr.... sau a contractului de antrepriză din 03.12.2018 etc...

Evident că am primit o expertiză pe loc, dosar extrem de simplu... Factură fiscală, lucrări recepționate, 8 plăți efectuate pe cand codul civil ne spune că este suficientă efectuarea unei singuri plăți pentru recunoașterea existenței datoriei, etc...

S-au facut două somații adresate de dl Roșca către Guzun VE SRL prin care se solicită achitarea datoriei, vin 2 raspunsuri pe care dacă este necesar le voi prezenta la cerere însă mă voi opri doar la afirmații ale infractorului Guzun Valeriu din respectivele răspunsuri.

Ținand cont de faptul că deja primisem amenințari că ei au 70-80 % clienți la școală care îs procurori și judecatori, ma anunțase deja ca nanasha lor îi judeccător la curtea de apel, la insistențele aceleaiași soții mult iubite, deodata am fost deacord să ma mai închin odată pentru pace.

Întalnirea a avut loc în biroul avocatului Roșca Vladislav cu prezența infractorilor Guzun, a avocatului Vasile Nicoară și a mult îndragitei mele soții deodată.

Din tot ce se poate reține de la acea întalnire este faptul că dl Nicoară a prezis exact ceia ce se întamplă astăzi și anume citez ”uitanduse la clienții săi le-a spus că vor pierde absolut tot iar în partea ce ține de mine mi-a spus ca în țara noastră nu voi caștiga niciodată chiar dacă am toată dreptatea de partea mea” a continuat ”singurii care vom caștiga voi fi eu și Vlad, onorarii ”

Drept rezultat, în luna septembrie anului 2020, după consultarea avocaților, pentru a evita incapacitatea de plată, ținand cont de obligația pe care o dictează legea insolvabilitații am depus cerere intentare a procesului de insolvabilitate.

La 08 septembrie 2020 fiind emisă Hotararea în acest sens.

În cadrul procesului de insolvabilitate fiind obligat de lege lichidatorul Guțu Sergiu a prezentat raportul asupra situației financiare în care cel mai mare debitor al societății Tat Recons era SRL ”Guzun VE” respectiv în adresa acestora a fost înaintată somația de poprire.

În acest moment apare perrsonajul cheie în înfaptuirea schemei de escrocherie, arhitectul acesteia, Ion Dorogoi, la o simplă căutare pe google  a personajului ”Ion Dorogoi” apar doar titluri, atac raider, spalare de bani în proporții deosebit de mari, sustragere în proporții deosebit de mari, trucarea procedurii de alegere a conduceriii bancii cu scopul de preluare a controlului, corespondență cu londonezul Platon etc...

 În fapt era o situație extrem de simplă pentru judecător, drept probe atașate la somația de poprire au fost prezentate factura fiscală semnată electronic de ambele părți, actele de îndeplinire a lucrărilor cu peste 50 semnături bilaterale, copia contractului de antrepriză, cele două scrisori raspuns la somație emise de  Guzun VE unde ultimii recunosc integral datoria însă fac referință la termenul de scadență 25.10.2021, ordinele bancare și ordinele de eliberare a numerarului în care la destinația plății se indică de entitatea SRL ”Guzun VE” contractul de antrepriză din 03.12.2018 și factura fiscală cu seria și numarul descifrat, 4 acte de control ale fiscului care constată datoria SRL ”Guzun VE” către Tat Recons.

În mod normal cu așa cumul de acte incontestabile urma să avem o hotarare favorabilă din prima ședință, însă din nou nu a fost să fie.

A intervenit marele avocat Dorogoi și dacă vă întrebați cum Va raspund, exact ca în titlurile de presă mai sus citate, prin falsuri.

Prin două mega falsuri, la un moment dat m-am trezit cu 8-10 martori, 8 angajați ai Srl Tat Recons, un prieten de familie al infractorilor Guzun și Nășălu, veneau pe bandă rulantă si spuneau că pe mine nu mă cunosc, nu au semnat nimic niciodata cu mine îl cunosc doar pe Valeriu Guzun și au lucrat doar pentru el și societatea SRL ”Guzun VE”, unul care a intrat printre ultimii, a intrat și a indicat direct la mine menționand ca nu îl cunoaște pe Balan Adrian și că a lucrat doar pentru Guzun Valeriu și Guzun Efrosinia care sunt niște oameni cu suflet mare.

De ce au adus acești martori și pe ce au mizat infractorii Guzun și așa numitul avocat Dorogoi, raspunsul este unul extrem de simplu, sa mizat pe faptul că știau că nu dețin contractul de antrepriză în original, actul de transmitere a materialelor, contractele individuale de muncă, actele contabile pentru că același Guzun valeriu le-a furat.

Însă și aici se pare Dzeu a fost mare, din întamplare sau mai degrabă disperare de cauză rascolind fiecare hartiuță pe care o mai aveam am gasit fișele de instruire personală completate de mână de către Tcaci Olga, semnate de mine și de fiecare angajat cu cate cel puțin 2 semnături. Adică minciuna a fost constatată instant. Un personaj cheie în toată schema fiind Guzun Vitalie, cumnatul de pe verisoara al lui Guzun Valeriu, tot el cumătru cu Guzun Valeriu și tot el cu doi copii care studiază la liceul DaVinci, recunoscand aceste circumstanțe în instanță, inițial declară că nu mă cunoaște și nu ma văzut niciodat chiar dacă am copilărit și jucat fotbal împreună.

După ce am gasit fișele de instruire în securitatea muncii lichidatorul Guțu Sergiu a solicitat audierea repetată a lui Guzun Vitalie care a îndeplinit funcția de maistru de șantier. Fiind întrebat dacă își menține afirmația precum că nu mă cunoaște și nu a semnat nimic cu mine acesta inițial și-a menținut afirmația însă după ce i-au fost prezentate actele unde apareau semnaturile lui alaturi de ale mele pe antetul Tat Recons acesta inițial a spus că le-am falsificat după care comparand semnatura sa de pe depozițiile anterioare a recunoscut că sunt semnaturile sale.

Un alt fals groslan prezentat de așa numitul avocat Dorogoi este o notă contabilă datată cu 07 aprilie 2020 prin care se anulează unilateral plațile facute de Guzun Ve în favoare Tat Recons cu indicarea facturii fiscale și a contractului de antrepriză din 03.12.2018 cu mențiunea că acestea au fost facute din greșeală.

Ca să fie înțeles tupeul grosolan care demonstrează evident crearea de premize aparente pentru ca judecătorul Mîțu să facă abstracție de probele incontestabile și să aibă cel puțin o hârțoagă de care să se poată lega pentru a emite o hotarare favorabilă infractorilor Guzun.

Fac abstracție de faptul că este contrar tuturor normelor de ținere a evidenței contabile emiterea acestei note fiind absurda, însă chiar și așa este evident falsul în condițiile în care nota prin care se anulează plățile este din 07 aprilie 2020 după care Guzun Valeriu raspunde la 2 somații în luna mai și iuni 2020 confirmand atat existența relațiilor contractuale cat și existența datoriei.

Suplimentar pentru a demosnstra falsul declarațiilor respectivilor martori lichidatorul Sergiu Guțu sa adresat la inspectoratul fiscal de stat cu solicitarea de a fi informat dacă martorii care apar pe fișa IALS 18 drept muncitori la SRL TAT Recons au fost angajați în perioada 2018-2020 la SRL Guzun VE. Și ca să vedeți surpriză, întradevăr au fost angajați ai SRL ”Guzun VE” doar ca au lucrat o singură zi, din 30 pana în 31 octombrie 2020 adică la pestye un an de la terminarea lucrărilor de recnstrucție și transmitere a acestora către Prtimăria municipiului Chișinău și la exact o saptamana după ce Guzun VE a primit somația de poprire. Acest fapt denotă odată în plus următorul fals comis de infractorii Guzun în cardașie cu asa numitul avocat Dorogoi.

A venit momentul pronunțării Hotararii, sa retras judecătorul în camera de deliberare, între timp infractoarea Guzun, plină de sine cu ranjetul specific declară citez”pe asta am hotarato,, ne apucam acum altfel de tine, te lăsăm fară casă, fara masă, mașină și tot ce mai ai”. Întrebare... ce o fi avut în vedere cu sintagma ”pe asta am rezolvato”, ooare nu cumva știa ce hotarare va lua acest pseudo judecător, cred că raspunsul este evident pentru toți.

Și sa întors Mîțu din camera de deliberare, și a pronunțat așa bine a pronunțat că a fost tot în favoarea infractorilor guzun și nu a contat nici factură, nici plați, nici actel fiscului nici scrisorile prin care Guzun expres confirmă datoria. Hotararea sa bazat pe doua lucruri declarațiile martorilor evident mincinoși și nota contabilă evident falsă, a mai facut referire la faptul că nu dețin originalul contractului, or același Guzun îl prezintă în original și în copie certificată dupa care îl retrage ca probă, nu le dadea egal la hotarare, același Guzun face referire la acest contract de cel puțin de 6 ori. Și prin absurd chiar dacă nu ar fi existat acel contract, există factura care conform codului civil este scadentă la 30 zile și nicidecum 24 luni cum era prevăzut în contractul respectiv.

A urmat Curtea de apel unde circul absurdului și coruperea este mai mult decat evidentă, pe langă aberațiile primei instanțe indivizii de pe teilor în tendința de a da macar ceva legalitate în motivare menținerii Hotararii primei instanțe invocă actele prin care se demonstrează ca angajații care au fost înregistrați la Guzun Ve pentru o singură zi din 30 pana în 31 octombrie 2020, recum că aceștia în perioada vizată ar fi fost angajați ai SRL Tat Recons și prin urmare nu puteau să fi executat lucrari care au fost terminate cu un an în urma, incompetență sau corupție.

Revenind în primă instanță, tupeul pseudo avocatului Dorogoi și a infractorilor Guzun este unul fără margini. Aceștia înaintează o cerere de validare a creanței apărută în baza plăților efectuate în baza ordinelor de plată menționate mai sus, plăți făcute cu destinația pentru factura fiscală și contractul de antrepriză. Argumentul lui Guzun fiind faptul că de fapt la solicitarea mea acesta mi-a împrumutat acești bani și nicidecum nu au legatura cu cauza.n Și ce credeți Judecatorul profesor universitar Mîțu admite cererea și validează creanța.

În fapt ce constituie acest lucru, în mod miraculos contrar tuturor legilor cel mai mare debitor al societății a devenit cel mai mare creditor, în fapt sa executat un atac raider asupra întreprinderii mele. Guzunii au devenit cei care astăzi controlează întreprindere prin majoritatea deținută în adunarea creditorilor fapt ce le permite schimbarea unui lichidator marionetă care ft simplu lichidează întreprindere, lucru care de facto sa întamplat vineri. Nu există întreprinderea nu exista datoria.

La începutul lunii septembrie 2020 am aflat că sunt urmărit penal în cadrul unui dosar pornit pe faptul insolvabilității fictive ca să ma fac clar, fiscul îmi incriminează că am emis o factură fiscală cu o sumă mai mică decat suma indicată în nota informativă semnată de mine și Guzun invocand faptul că m-am eschivat astfel de la achitarea impozitului. Absurditate mai mare este greu de gasit, ori știm cu toții că obligația fiscală apare în urma emiterii unei facturi, ori în acest caz impută evaziunea fiscală și nicidecum insolvabilitatea fictivă. Mai mult ca atat în ordonanța de pornire acest ofițer de la fisc sugerează subtil ca de fapt eu i-as datora ceva lui Guzun și nicidecum el mie.

La începutul lunii septembrie procurorul Geru din cadrul procuraturii municipale ma recunoaște în calitate de banuit și spree surpinderea mea începe să ma audă, primul om din sistem la care urechile îs conectate cu creierul. După ce am prezentat probele și am solicitat audierea martorilor vizați, examinarea documentelor prezentate acesta chiar și-a facut treaba în litera legii, mai bine spus a început pentru că nu a fost lăsat.

A audiat repetat martorii care au depus declarații în instanță și ca să vedeți, cei care nu sunt fini, cumatri, rude sau angajați ai lui Guzun Valeriu au declarat că au fost aduși în instanță și instruiți ce să spună de către Guzun Valeriu.

Leova......

Imediat după ce au apararut aceste date în cadrul urmăririi penale la plangerea lui Guzun valeriu, procuratura generală retrage dosarul din gestiunea procurorului Geru și îl transmite la PCCOCS sub pretextul că timp de 2 luni adică iulie și august cand procurorii sunt în concediu nu sa facut nimic pe acest dosar. Ca să fiu clar din octombrie-noiembrie cand sa întamplat acest lucru nu sa facut absolut nimic pe respectivul dosar doar ca în decembrie am fost recunoscut ca învinuit doar că pe altceva și anume pe faptul că am intrat în insolvență pentru ca să nu achit datoria inventată de Judecatorul mîțu la indicația lui Guzun.

De fapt acest dosar este ținut la marinat ca nu cumva să ajungă în mainile mele declarațiile martorilor care au recunoscut ca au fost impuși de Guzun valeriu să mintă în instanță.

În luna noiembrie 2021 ținand cont de toate falsurile și ilegalitațile comise de infractorii Guzun am depus o plangere penală pe escrocherie și furt de acte contabile împotriva infractorului Guzun Valeriu împreuna cu Tcaci Olga.

Respectiva plangere a fost clasată de 2 ori.

Prima data de inspectoratul de poliție Buiucani care a motivat că nu există escrocherie deoarece este un litigiu civil și nu a contat că probele indică asupra falsurilor și declarațiilor mincinoase savarsite de infractorii  Guzun care au dus la emiterea unei hotarari vadit ilegale. Dupa aceasta Procuratura Buiucani indică asupra exminării tururor probeleor și se reia urmarirea penală.

Imediat o să revin la această plângere pe escrocherie și furt de acte contabile..

Mai depun o plangere la procuratura municipală pentru atragerea la raspundere a martorilor care au depus declarații mincinoase, respectiva plangere în mod miraculos ajunge în examinarea PCCOCS care fară să întreprindă nici o acțiune de urmărire dispune neînceperea urmăririi penale pe motiv că martorii vizați sunt subiecți ai unui dosar civil aflat pe rol, or este evidentă partinirea în condițiile în care dosarul la care fac referire este unul pe care există hotarare definitivă și irevocabilă de peste un an.

Revenind la plangerea pe escrocherie și furt acte contabile, aceasta ajunge miraculos la acelasi PCCOCS unde iarăși se dispune neînceperrea urmăririi penale facand rteferire la faptul că pe aceleași fapte sa dispus în cadrul altui proces penal neînceperea urmăririi penale cu referire la dosarul mai sus vizat despre mărturiile mincinoase, or pentru orice jurist începător este mai mult decât evident că nu poți dispune neînceperea urmăririi penale pentru fapte de escrocherie în proporții deosebit de mari, falsificarea probelor în procesul civil, distrugerea și furtul actelor contabile bazându-te pe o ordonanță de neîncepere emisă pe fapte de declarații mincinoase.

Complici infractorilor Guzun din cadrul PCCoCS nici nu se complică să găsească careva motive cel puțin aparent plauzibile, o fac direct pe față fară pic de rușine, este mai mult decât evidentă intenția celor din PCCOCS de a anihila orice tentativă de stabilire a adevărului, în privința stabilirii adevărului, în privința infracțiunilor săvărșite de Guzuni. Aceste acțiuni fiind clar destinate ascunderii tuturor ilegalităților comise de Guzuni în cadrul procesului civil, or, examinarea corectă și imparțială a dosraelor ar duce indubitabil la reluarea dosarului civil și i-ar face pe Guzuni buni de plată. Pe de altă parte PCCOCS acționează evident la comandă pentru a duce la bun sfarșit dosarul fabricat împotriva mea.

Pe mai departe voi vorbi despre un alt dosar penal fabricat evident la comanda infractorilor GUzun

Plângerile mele înaintate cu dovezi concrete, rămân fără rezultate, pe când familia/escrocii Guzun împreună cu avocatul Dorogoi Ion, inventând o fabulă, precum că eu împreună cu lichidatorul companiei SRL Tat Recons și avocata Doga Cristina am falsificat  contractul de antrepriză f-/n din 03.12.2018, a cărui veridicitate se confirmă prin anexarea copiei contractului certificate de către Ion Dorogoi, însuși avocatului SRL Guzun VE, în cadrul procesului civil la cererea de validare, la fel se confirmă prin răspunsurile formulate de către SRL Guzun VE la somațiile adresate de către mine din numele companiei mele, inclusiv existența contractului, se confirmă prin actele de control al SFS la care am făcut trimitere mai sus.

Prin urmare, procuratura mun.Chișinău, sec. Botanica împreună cu IP Botanica inspector principal Alexandru Armaș fabrică dosarul penal nr.2022420373 (anexa 9), îl pornesc la data de 16.03.2022 conform semnelor de infracțiune art. 361 alin.2) lit.B) și art.310 alin.1) al CP, fără a intra în esența speței, și îmi dau statut de bănuit.

Aceste circumstanțe denotă putrezirea sistemului din cadrul procuraturii și poliției,

precum cât de adevărate sunt cuvintele escrocilor Guzun, că au să folosească toate sursele să mă distrugă, și anume eu acel care înaintez plângeri asupra acțiunilor care sunt probate că se încadrează sub răspunderea penală, și aceste nu se examinează cu luni întregi, dar aici în 3 mișcări pornesc o cauză penală pe niște absurdități care se răstoarnă prin probe clar doveditoare, că toate cele declarate sunt minciuni, însă faptul că instrumentul escrocilor Guzun și avocatului Dorogoi Ion funcționează și anume trafic de influență și corupere se demonstrează, în scopul de a nu achita datoria pe care o au față de mine, prin acțiunile și rezultatul lor descrise mai sus.

Tupeul infractorilor Guzun nu are limite

Iar în scopul de a intimida avocata Doga Cristina, au înaintat o plângere către UAM, învinuind-o de falsificare, inclusiv au fost transmise mesaje din partea lui Dorogoi cu escrocii Guzun, de a refuza la reprezentarea mea, fiindcă în caz contrar vor insista săi fie retrasă licența, mai mult ca atît sunt ferm convinși de faptul că avocata Doga Cristina va avea calitate de bănuită în dosarul penal de la IP Botanica, Întrebare de unde aceștia cunosc despre deciziile IP Botanica?, care încă nu sunt întinse pe hârtie, oare nu de a ceea ca ei au dat comanda de a fabrica respectivul dosar.

Este importat de evidențiat  metodele murdare acestora, având tupeul ca în baza contractului, pe care tot ei lau furat, să invoce faptul că avocata la falsificat și ia adus prejudicii în sumă de 16 mln lei, la acest moment pe rolul judecătoriei centru aflându-se o cerere privind încasarea acestei sume de bani de la avocata mea, inclusiv solicitarea asigurării acțiunii, ceea ce este evident intenția acestora de a bloca activitatea cabinetului avocatului și blocarea acesteia de a mă reprezenta. Acțiunile îndreptate împotriva avocatei mele au un singur scop, intimidarea acesteia în încercarea de a opri demersurile legale pe care le întreprinde, în sensul deconspirarii ilegalităților și infracțiunilor săvârșite de către infractorii guzun  în cadrul procesului civil, ceea ce ar duce la condamnarea autorilor escrocheriei îndreptate împotriva mea în complicitate cu organele de drept, care sunt complici activi la înfăptuirea schemei criminale, în mod special PCCOCS

Erau mai multe de spus astăzi, însă ținând cont ca este foarte multa informație referitor la ilegalitățile și infracțiunile comise de GUzuni, o să mai anunțăm  altă conferință de presă cel mai probabil săptămâna viitoare unde vom aborda ilegalitatea majora comisă de infractorii Guzun și anume.

Cel mai probabil după această conferințe voi avea parte de intimidări, amenințări și persecuții dar îmi asum, sper ca frumoasa noastră adormită procuratura să se trezească și sa își amintească care îi este  rolul autentic.

Adrian Balan, fost partener al familiei Guzun, fondatoare a liceului „Da Vinci”


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.