Declarație de colaborare dintre Parlament și Adunarea Națională din Belarus, semnată la Minsk

O Declarație comună privind colaborarea dintre Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Națională a Republicii Belarus a fost semnată miercuri, 5 mai, în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat la Casa Guvernului din Minsk. În Declarație este exprimată determinarea părților pentru dezvoltarea colaborării interparlamentare în corespundere cu interesele ambelor state și popoare, precum și în domeniile comercial-economic, cultural, științific, educație, turism ți altele

Sunt specificate, de asemenea, dezvoltarea dialogului constructiv în domeniul activității legislative, extinderea relațiilor bilaterale interregionale, crearea condițiilor pentru stabilirea legăturilor directe dintre agenții economici.

Declarația a fost semnată de către Zinaida Greceanîi – președintele Parlamentului Republicii Moldova, Natalia Kocianova – președintele Consiliului Republicii al Adunării Naționale a Republicii Belarus și Vladimir Andreicenko – președintele Camerei Reprezentanților a Adunării Naționale a Republicii Belarus.

Tot miercuri, liderul socialiștilor Igor Dodon, s-a aflat și el la Minsk, unde, în cadrul unei întâlniri neformale cu președintele din Belarus, Alexandr Lukașenko, a discutat despre dezvoltarea relațiilor bilaterale și a subliniat dinamica pozitivă a evoluției raporturilor comercial-economice cu Belarus. De asemenea, Igor Dodon, susține că  a discutat despre situația geopolitică și „tentativele unor actori occidentali de a submina securitatea și stabilitatea din regiunea noastră”.

În data de 28 aprilie, Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a zecea a fost dizolvat prin decret prezidențial, funcțiile acestea fiind limitate, iar deputații își vor depune mandatul după confirmarea viitoarei componențe a Legislativului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.