De pe 7 până pe 17 aprilie bugetarii vor avea zile libere

Comisia pentru Situaţii Excepţionale a decis că, de pe 7 până pe 17 aprilie, bugetarii vor avea zile libere. Decizia se aplică pentru toate unităţile din sectorul bugetar și autorităţile publice la autogestiune, cu excepţiile valabile pe parcursul săptămânii precedente, transmite IPN.

Premierul Ion Chicu a comunicat, după şedinţa Comisiei, că zilele libere vor fi recuperate într-un mod stabilit de Guvern după ridicarea stării de urgenţă.

În caz de necesitate, în funcție de evoluţia situaţiei epidemiologice, perioada poate fi extinsă până la 28 aprilie, cu păstrarea salariilor pentru perioada respectivă.

Numărul mare de zile libere acordate în această perioadă va duce la instituirea regimului de muncă de 6 zile pe săptămână, a adăugat Ion Chicu.

Conducătorii instituţiilor medico-sanitare, autorităţile administrative din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale şi instituţiile de invăţământ de toate nivelurile pot convoca la serviciu un număr limitat de angajaţi, fără de care activitatea instituţiilor este în pericol.

Bugetarii au avut liber și pe parcursul săptămânii trecute, 30 martie-3 aprilie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.