De astăzi se reia transportul feroviar și rutier de persoane în trafic internațional

Activitățile de transport feroviar și rutier de persoane în trafic internațional se reiau începând de astăzi, 26 mai. Cei implicați vor trebui să respecte măsuri de prevenire și control al infecției COVID-19. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, transmite IPN.

Personalul care efectuează cursele de transport trebuie să fie asigurat cu echipament de protecție, dezinfectanți, și să facă triajul zilnic la începutul turei de lucru (termometria, starea sănătății). Personalul va trebui să-și monitorizeze singur starea de sănătate și să-l informeze despre acest lucru pe angajator.

Se va ajusta orarul de călătorie și numărul unităților de transport pentru  a evita aglomerărarea de persoane. Pasagerii sunt obligați să poarte măști de protecție. Operatorii de transport vor verifica temperatra pasagerilor la îmbarcare, care nu trebuie să depășească 37°C. În cadrul operațiunii de transport rutier de persoane, inclusiv după fiecare tură sau cursă efectuată, la stația terminus, se vor dezinfecta suprafețele și se va verifica temperatura pasagerilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.