COMUNICAT DE PRESA

COMUNICAT DE PRESA

Recent unele mass-media au difuzat declarația lui Igor Plehov, șeful comunității teritoriale a or.Reni din regiunea Odesa, cu privire la presupusul transfer ilegal al unei părți a terenului comunității Reni către Partea Moldovenească, pe care  ulterior a fost construit  portul Giurgiulești.

În acest context, Ambasada Ucrainei în Republica Moldova consideră necesar să comunice următoarele.

Ucraina respect
ă constant suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internațional. Declarațiile șefului comunității teritoriale a orașului Reni sunt părerile sale personale, care nu pot avea nici o consecință legală asupra dezvoltării relațiilor de prietenie ucraineano-moldovenești.

Linia existent
ă a frontierei de stat dintre Ucraina și Republica Moldova a fost stabilită prin Tratatul dintre Ucraina și Republica Moldova cu privire la frontiera de stat din anul 1999 și documentele corespunzătoare de delimitare.  El a fost ratificat de către parlamentele ambelor țări, a devenit parte integrală a legislației naționale și este obligatoriu pentru autoritățile de toate nivelurile și pentru toți cetățenii, indiferent de funcția deținută de ei.

Serviciul de presa
al Ambasadei Ucrainei in Republica Moldova
 _______

DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.