CNESP recomandă prelungirea vacanței în localitățile cu cod roșu

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică îi recomandă Ministerului Educației și Cercetării să examineze posibilitatea de a extinde cu o săptămână vacanța de toamnă a elevilor în localitățile în care este stabilit pragul de alertă roșu, transmite IPN.

Într-o hotărâre a CNESP se recomandă prelungirea vacanței până pe 7 noiembrie pentru elevii din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal. Este vorba despre teritoriile în care este stabilit pragul de alertă roșu.

Prin aceeași hotărâre, CNESP a instituit, până pe 30 noiembrie inclusiv, starea de urgență în sănătate publică, pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Autoritățile fac trimitere la evoluția situației pandemice, menționând agravarea indicatorilor epidemiologici. În țară sunt 14,2 mii cazuri active de COVID-19. Incidenţa în ultimele șapte zile a constituit 308 cazuri la 100 mii de persoane, în creștere cu 16% comparativ cu săptămâna precedentă. Mortalitatea prin această infecție în ultimele șapte zile a ajuns la 6,9 decese la 100 mii populație, în creștere cu 18% comparativ cu săptămâna precedentă și cu 156% comparativ cu luna precedentă.

Vacanța de toamnă a elevilor, planificată pentru 27-31 octombrie, a început mai devreme,  din 23 octombrie, Ministerul Educației motivând prin situația epidemiologică gravă, care impune măsuri de limitare a răspândirii infecției.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.