Chișinăul, din nou în cod galben de alertă COVID-19

După o perioadă în care capitala s-a aflat în cod verde COVID-19, în municipiul Chișinău este declarat din nou cod galben de alertă COVID-19, din cauza creșterii numărului cazurilor noi de COVID-19. Potrivit datelor Agenției Naționale de Sănătate Publică, în ultimele 14 zile incidența prin noul coronavirus a constituit în Republica Moldova 26 de cazuri la 100 de mii de populație, a anunțat astăzi Boris Gîlcă, șef-adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate din cadrul Primăriei de Chișinău, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite IPN.

Boris Gîlcă a precizat pentru IPN că „codul galben de alertă se constată odată cu incidența în creștere a noilor cazuri de infecție COVID-19. La 27 iulie, ora 15.00, va avea loc ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Chișinău, unde se vor discuta aspecte epidemiologice în municipiu”.

În prezent în capitală sunt vaccinate împotriva noului coronavirus 256 de mii de persoane. Deși este o rată a imunizării mai bună decât la nivel național, încă nu există o imunitate colectivă. În premieră în Chișinău există patru tipuri de vaccin, folosite și la nivel internațional. În week-end-ul trecut, s-a înregistrat o creștere semnificativă a persoanelor imunizate, datorită aducerii noilor tipuri de ser.

De la 26 mai, când în capitală au fost lansate punctele mobile de vaccinare, troleibuz și autobuz, și până în prezent, în ele s-au vaccinat peste 7 mii de persoane. 221 de persoane s-a vaccinat sâmbătă și duminică la punctele mobile, care au fost amplasate în apropiere de Piața Centrală. Cele 70 de centre de imunizare anti-COVID-19, deschise în capitală, vor continua să activeze și în zilele de sâmbătă și duminică, a subliniat șeful-adjunct a Direcției generale asistență socială și sănătate.

Totodată, Boris Gîlcă a menționat că masca rămâne a fi obligatorie în spațiile publice închise, în transportul public, la stațiile de așteptare a mijloacelor de transport, dar și la evenimente, cu aglomerație de oameni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.