Cetățenii Republicii Moldova se pot vaccina împotriva COVID-19 la UMF Iași

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova anunță lansarea Maratonului de vaccinare împotriva COVID-19 la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, România. Acțiunea se va desfășura în perioada 14-16 mai 2021, a informat rectorul UMF Iași, profesorul Viorel Scripcariu,  printr-o scrisoare oficială adresată omologului său de la USMF „Nicolae Testemițanu”, prof. Emil Ceban.

ACTUALIZAT 19:20

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, accesul cetățenilor străini pe teritoriul României în baza pașaportului biometric este restricționat. Aceasta ca urmare a Hotărârii nr. 26 din 10 mai 2021 aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă, publicată astăzi, 12 martie, în Monitorul Oficial, prin care se prelungește starea de alertă pe întreg teritoriul României, pentru o perioadă de încă 30 de zile.

Ca urmare, doar cetățenii Republicii Moldova care au cetățenie dublă se pot vaccina în baza cărții de identitate românești.


Potrivit universității române, începând cu ziua de vineri, 14 mai, ora 16:00, până luni, 17 mai, ora 8:00, orice persoană care a împlinit vârsta de 16 ani poate veni la UMF Iași (str. Universității nr. 16), fără programare, pentru a se imuniza cu prima doză de vaccin Pfizer. Pentru minori este necesar un acord (în scris) al unui părinte sau al tutorelui legal.

Pe esplanada UMF Iași va fi instalat un Info Point, iar în clădirea Universității vor fi amenajate 20 de fluxuri de vaccinare. În această acțiune de amploare, ce se va desfășura non-stop, vor fi antrenați, în mod voluntar, peste o mie de membri ai comunității academice a Universității –  cadre didactice, studenți, personal administrativ ș.a.

Rapelul va fi asigurat de UMF Iași la 21 de zile de la prima doză, în weekend, în perioada 4-6 iunie.

Maratonul de vaccinare este organizat de UMF Iași, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică și Colegiul Medicilor din Iași, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Iași, Prefectura, Primăria și Consiliul Județean Iași, precum și Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 din România.

© USMF citește mai mult pe https://relatiipublice.usmf.md/ro/apel-la-vaccinare-impotriva-covid-19-la-universitatea-de-medicina-si-farmacie-iasi

 


_______

DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.