Cer de sineală - o nouă carte de poezii a scriitoarei Emilia Plugaru

20/07/2021

La vârsta de 70 de ani, autoarea Emilia Plugaru publică volumul de poezii de dragoste Cer de sineală, după A sunat aseară mama şi O toamnă ca un cântec apărute în 2019 şi în 2020.

Cer de sineală este cea de-a treia carte de poezie pentru adulți a Emiliei Plugaru și grupează versurile de dragoste scrise în ultimii 10-15 ani. Absolvind poezia în cheie clasică din precedentele volume, aici autoarea apelează la versul alb și versul liber pentru a capta intensitatea celor mai sincere sentimente, trăiri și emoții.

Cartea va fi lansată miercuri 21 iulie 2021, la ora 16:00, în incinta Bibliotecii Onisifor Ghibu din Chişinău.

Dragostea e acel sentiment care dă importanță și culoare, vieții. Nu am putea trăi fără de dragoste, am fi pustii și incolori. Dragostea e de multe feluri, nu e doar față de genul opus, dragoste e față de tot ce vezi și iubești. Când nu mai avem putere de a iubi, cedăm și plecăm. Viața însăși e dragoste.”, spune autoarea Emilia Plugaru.

Poeta Radmila Popovici menționează în Cuvânt înainte: „Intru în acest manuscris ca într-o casă. Sunt invitată și accept. Nu știu ce mă așteaptă, dar ușa se deschide și, de după ea, se revarsă un val de lumină. Feresc vălul transparent. În mijlocul scriiturii stă dragostea. Nu cu spatele, ci cu fața spre mine. Are câteva riduri. E frumoasă. Pare împăcată cu sine, cu celălalt, cu singurătatea”.

Emilia Plugaru afirmă că în timpul pandemiei de Covid-19 a terminat de asemenea un roman, care este în curs de editare si  urmează să apară curând.

Cartea este disponibilă în librăriile Librarius şi Cartier, din Chişinău şi din ţară.
 
Despre autoare:
Membră a Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, Emilia Plugaru debutează în 1996 cu volumul de versuri pentru copii și desene de colorat „Sunt elevă-n clasa-ntâi”. Urmează un ciclu de povești, poezii, ghicitori și scenete pentru copii. Premiată în cadrul Concursului Național de Dramaturgie (2001), piesa „Vârcolacii au furat luna” este jucată din 1998 și până în prezent pe scena Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici” din Chișinău.
 
Apărută în 2018, cartea de poezii pentru copii „Anotimpuri colorate” obține premiul BNC „Ion Creangă” în cadrul Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret din Republica Moldova.
 
După ce ne-a încântat cu poeziile sale pentru copii, Emilia Plugaru îndrăznește să se aventureze pe tărâmul poeziei pentru adulți.  În 2019, autoarea publică „A sunat aseară mama”, un volum cu versuri de dor întitulat după renumita poezie cu același nume care a emoționat milioane de români din întreaga lume, devenind virală pe rețelele de socializare. În 2020 iese de sub tipar volumul „O toamnă ca un cântec” adresându-se tuturor iubitorilor de poezie închinată naturii.  
 
Tel: 060432501 Emilia Plugaru
Email:
editura.rpeditor@gmail.com
Pagina de Facebook a autoarei: https://www.facebook.com/emilia.plugaru.5
Pagina de Facebook a cărții Cer de sineală: https://www.facebook.com/Cerdesineala


 _______

DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.