Cel mai mare număr de cazuri confirmate de COVID-19 într-o singură zi

Republica Moldova înregistrează cel mai mare număr de cazuri confirmate de COVID-19 într-o singură zi, de la începutul pandemiei. Astăzi, 26 noiembrie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat 1 691 de cazuri noi de infectare. Bilanțul de îmbolnăviri depășește 102,8 mii cazuri transmite IPN.

S-au efectuat 3927 de teste, dintre care primar – 3587 şi repetat – 340. Din numărul total de persoane bolnave, 109 sunt lucrători medicali.

20 de oameni au murit astăzi din cauza complicațiilor provocate de  COVID-19. Inclusiv un tânăr de 32 de ani, din municipiul Chișinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă. A pierdut lupta cu boala și un bărbat de 38 ani, din regiunea transnistreană. De la declanșarea pandemiei, în Republica Moldova au murit 2229 de oameni diagnosticați cu noul coronavirus.

În cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești sunt internați 3499 de pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care 253 în stare extrem de gravă, 52 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată. În tratament la domiciliu, cu forme ușoare de COVID-19, sunt 4,9 mii de persoane, iar 28,7 mii sunt sub supraveghere la domiciliu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.