Barierele instalate în curțile blocurilor și pe străzi în capitală, demontate

Barierele instalate în curțile blocurilor, pe străzi, precum și dispozitivele pentru locurile de parcare, instalate ilegal, au ajuns din nou în vizorul municipalității. Acestea sunt demontate, iar cei care le-au instalat – sunt sancționați.

„Mai țineți minte acele străzi întregi deblocate cu greu de către responsabilii primăriei și cu ajutorul poliției? Astăzi, acestea au fost amenajate și sunt accesibile pentru oameni. Au fost puse mai multe amenzi. Suntem receptivi la cele anunțate de către unii locuitori. Răspunsul este unul: nimeni nu are dreptul să îngrădească, să acapareze sau să limiteze spațiul public”, menționează primarul capitalei, Ion Ceban.

Contactat de IPN, șeful Direcției generale locativ-comunală şi amenajare, Ion Burdiumov, a declarat că spațiile din curțile blocurilor locative reprezintă spații publice, accesibile pentru toți, iar instalarea mecanismelor, prin care se încearcă așa-zis rezervare a unui spațiu de parcare, este strict interzisă. Mai mult ca atât, spune responsabilul, că aceste instalații devin obstacole în deplasarea cu căruciorul, de exemplu, sau și mai grav îngrădesc accesul la bloc al ambulanțelor sau al autospecialelor pompierilor.

Pentru a semnala instalarea ilegală a unor bariere sau alte mecanisme, oamenii urmează să se adreseze preturilor de sector.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.