Aureliu Ciocoi: Vom depune tot efortul pentru a satisface cerințele veteranilor

Conducerea de vârf a țării a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate” în contextul mitingului organizat, astăzi, de Ziua Memoriei și Recunoștinței. Premierul interimar Aureliu Ciocoi a spus că actualul guvern, dar și următorul, cu mandat deplin, va depune tot efortul pentru a îndeplini revendicările veteranilor „în măsura posibilităților financiare care vor exista”, transmite IPN.

Aureliu Ciocoi a menționat că își dorește ca Republica Moldova să devină un stat prosper, în care fiecare om să fie prosper. Premierul a spus că va face tot posibilul ca să asigure că eroismul veteranilor va fi cunoscut generațiilor viitoare, „pentru că eroismul de care au dat dovadă a făcut ca Moldova să fie independentă și un actor pe plan internațional”.

Președintele Maia Sandu a declarat că astăzi e o zi în care durerea pierderii întâlnește speranța într-un viitor pașnic, reîntregit, un viitor cu răni cicatrizate, un viitor pentru care trebuie de luptat împreună, zi de zi. Maia Sandu și-a exprimat gratitudinea în fața veteranilor conflictului armat de la Nistru pentru apărarea integrității și independenței teritoriale a Republicii Moldova și în fața luptei care au dus-o. „O luptă în care s-a călit Republica Moldova, atacată în 1992 de cei care nu-i doreau independența și binele. Moldova nici acum nu suflă liberă. Clanurile de atunci se îmbogățesc și acum din contul oamenilor”, a adăugat șefa statului. Maia Sandu a apreciat implicarea veteranilor în fiecare moment de răscruce din țară și a spus că în continuare contează pe ei.Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a menționat că conflictul armat din 1992 este, probabil, cel mai dureros episod din istoria Republicii Moldova. „Avem obligația morală să-i comemorăm pe cei care nu mai sunt cu noi – eroiii care și-au jertfit viața pentru independența țării. Ne închinăm în fața părinților lor, care au crescut bărbați adevărați, puternici, devotați poporului și care nu au ezitat să facă alegerea dintre viață și datoria față de patrie”, a spus Zinaida Greceanîi. Președinta Parlamentului a adăugat că istoria nu poate fi schimbată, dar se poate de învățat din această istorie. „Într-o țară atât de mică ar fi o mare iresponsabilitate și lipsă de înțelepciune să nu putem păstra armonia și pacea, mai ales că au fost dobândite cu un preț atât de mare”, a subliniat președintele Parlamentului.Alexei Armașu, veteran, a remarcat că nu pot fi aduși înapoi cei căzuți pe câmpul de luptă, dar le poate fi cinstită memoria și jertfa prin contribuția în menținerea păcii, promovarea valorilor și educarea tinerei generații. Veteranul le-a dorit camarazilor sănătate și pace în țară.2 martie în Republica Moldova este Ziua Memoriei și Recunoștinței.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.