Au fost aprobate categoriile deponenților BEM pentru plata sumei indexate în 2021

Guvernul a probat categoriile de vârstă ale deponenților Băncii de Economii pentru plata sumei indexate în anul 2021. Este vorba despre deponenții născuți până în anul 1991 inclusiv, pentru plata sumei indexate aferente primei etape. Și deponenții născuți până în anul 1957 inclusiv, pentru plata sumei indexate aferente etapei a doua, transmite IPN.

În Legea bugetului de stat pe anul 2021 pentru compensarea pierderilor pentru depunerile băneşti ale cetățenilor în Banca de Economii sunt aprobate 70 de milioane de lei.

În ședința Guvernului, Tatiana Ivanicichina, secretar de stat la Ministerul Finanțelor, a declarat că cetățenii urmează să se adreseze la oficiile întreprinderii de stat „Poșta Moldovei”.

Persoanele trebuie să aibă cu ei actul de identitate şi libretele de economii ale conturilor deschise până la 1 ianuarie 1992.

Indexarea depunerilor populație la Banca de Economii a început în 2003. Legea prevede indexarea, la prima etapă, a primei mii de ruble a soldului cumulativ la toate conturile deținute de un deponent în raport de 1 rublă: 1 leu. În etapa a doua, soldul ce depășește prima mie de ruble este indexat în raport de 2,5 ruble: 1 leu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.