Andrei Năstase despre relația cu Maia Sandu și despre blocul ACUM

Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr susține că lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sadu, și-a asumat în campania electorală mai multe angajamente susținute de către Platforma DA. În acest sens, politicianul așteaptă ca Maia Sandu să-și intre în drepturile de președintă pentru a realiza cele promise. Totodată, întrebat în ce fel de relații se află cu Maia Sandu, liderul Platformei DA face trimitere la o relație „corectă”, notează IPN.

„Am felicitat-o pe doamna Sandu, am avut un schimb de păreri, aștept să se producă toate procedurile, inclusiv la Curtea Constituțională. Am văzut că în ultima perioadă de timp, în campania electorală, a preluat o serie din angajamentele pe care le-am făcut oamenilor. Aștept și hotărârea Parlamentului cu privire la statutul de captivitate a statului să fie pusă în aplicare, dar și o serie de angajamente pe care le-am făcut oamenilor să fie duse la bun sfârșit. Situația prin care trece Republica Moldova nu ne permite luxul să stăm pe tușă, mai ales unui președinte ales cu un suport atât de popular și atât de important”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

De asemenea, în contextul discuțiilor despre declanșarea unor alegeri parlamentare anticipate și reuniunea Blocului ACUM, Andrei Năstase afirmă că este unul dintre oamenii care a optat pentru crearea blocului respectiv.

„Am fost inițiatorul blocului ACUM și am făcut tot ce mi-a stat în putere pentru ca blocul să reziste în timp Eu cred că în momentul de față fiecare dintre părțile noastre trebuie să se regăsească, altele să se reinventeze. Platforma DA în momentul de față este pe o linie de reinventare, să spun așa, și bineînțeles că toate deciziile rămân la discreția forurilor statutare”, a adăugat liderul Platformei DA.

Cât despre alegerile parlamentare anticipate, politicianul declară că formațiunea pe care o conduce este gata pentru un astfel de scrutin.

„Este prematur să discutăm despre aceste lucruri având în vedere că nici nu sunt declanșate și nici nu avem prea multe perspective cu alegerile anticipate. Cert este că Platforma Demnitate și Adevăr este pregătită pentru alegerile anticipate și ni le dorim pentru că ceea ce reprezintă astăzi Parlamentul nu este voință liber exprimată de cetățeni”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.