Alte cinci cursuri de instruire cu privire la utilizarea serviciilor fiscale electronice, organizate de CTIF

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) invită persoanele interesate (agenți economici, autorități publice, cetățeni) să se înscrie la unul din cele cinci cursuri de instruire cu privire la utilizarea serviciilor fiscale electronice, pe care le va organiza în decursul lunii martie curent.

Patru cursuri cu tema: utilizarea sistemului informațional automatizat „e – Factura”, cu o durată de 4 ore fiecare, vor avea loc la 3, 4 și 27 martie 2020, cu predare în limba română, și la 13 martie - în limba rusă. Al cincilea curs, cu genericul ”Serviciile fiscale electronice”, cu o durată de 6 ore fiecare, cu predare în limba română, se va derula la 30 martie.

Toate instruirile se vor desfășura, cu începere de la ora 9.00  în incinta Centrului de instruire în finanțe al CTIF, situat în mun. Chișinău, str. Pușkin 45, etajul 2, Sala de instruire.

Primele patru cursuri de instruire au scopul de a oferi agenților economici suport tehnic și consultativ în ceea ce privește crearea, redactarea, semnarea și circulația facturilor fiscale în format electronic prin intermediul sistemului informațional „e – Factura”, administrat de CTIF.

Al cincilea curs de instruire are menirea de a instrui și a consolida capacitățile participanților în materie de utilizare a serviciilor fiscale electronice oferite prin intermediul sistemelor informaționale „Ghișeul unic de raportare electronică”, „Declarația electronică”, „Contul curent al contribuabilului”, „Comanda on-line a formularelor tipizate” și „e – Factura”.


Vă informăm că circa
70 la sută din durata cursurilor de instruire privind utilizarea serviciilor fiscale electronice este rezervat exercițiilor practice și 30% - aspectelor teoretice. Acest fapt oferă participanților la instruiri posibilitatea de ași consolida abilitățile de utilizare a serviciilor nominalizate, abilități ce le pot ajuta să-și îndeplinească corect și rapid obligațiile fiscale.

Doritorii de a participa la cursurile nominalizate se pot înregistra în prealabil în regim on- line, accesând pagina web
http://cursuri.ctif.md.

Mai multe informații despre temele, durata și orarul instruirilor privind utilizarea serviciilor fiscale electronice, inclusiv a serviciului e – Factura, pot fi găsite pe pagina web oficială a CTIF, accesând link –ul:
https://ctif.gov.md/servicii-de-instruire-si-call-centru sau apelând Centrul de instruire în finanțe al CTIF, tel: 022 822 032, 068669942.

 

Serviciul de presă al CTIF
25 februarie 2020

---------
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.