Alegeri în circumscripția Hâncești: profilul candidatului Ștefan Gaţcan

Materialul face parte dintr-un ciclu care prezintă date biografice, informații despre venituri și avere, precum și experiența profesională a candidaților la funcția de deputat în circumscripția uninominală nr. 38 Hâncești.

Candidatul Partidului Socialiștilor Ștefan Gaţcan este al doilea în buletinul de vot. Acesta este de meserie medic obstetrician-ginecolog. Candidatul este conferențiar, profesor universitar, doctor în științe medicale și ecograf. A fost director al Institutului Mamei și Copilului din 2012 și până la începutul anului 2016. În prezent este directorul general al Centrului Medical Extramed, pe care l-a fondat în anul 1999. Este angajat și la Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

Ștefan Gaţcan, în perioada 1978-1984, a studiat medicina generală la Institutul de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, în prezent universitate. După finalizarea studiilor, a activat, timp de un an, la Spitalul Clinic numărul 1 din orașul Chișinău. Ulterior, între 1985 și 1999, a fost șef al maternității din orașul Ungheni, activând totodată și în calitate de specialist principal în domeniul obstetricii și ginecologiei.

Din 1998 și până în 2001, a studiat la Academia de Administrare Publică. Tot în 2001 finalizează doctoratul la USMF „Nicolae Testemiţanu”. Între 2003-2007 își face studiile la Universitatea de Studii Europene, devenind licențiat în drept. Candidatul are publicate zeci de lucrări științifice, inclusiv brevete de invenție și monografii.

Potrivit declarației de avere și interese, prezentate Consiliului Electoral al Circumscripție Electorale Hâncești, Ștefan Gaţcan a obținut în perioada 1 ianuarie 2018-31 decembrie 2019, din serviciile prestate la centrul medical venituri de peste 245 de mii de lei. Din activitățile didactice a încasat aproape 57 de mii de lei. Ștefan Gaţcan a mai declarat că, în 2018, a dobândit un automobil fabricat în 2010, costul căruia este de 200 de mii de lei

Candidatul declară că are în proprietate, din 2009, două terenuri, pe care le-a cumpărat cu aproape 2500 de lei. Ștefan Gaţcan are în proprietate două apartamente, pentru care în 2014 a contractat un credit pe un termen de zece ani. Unul cu suprafața de 90 de metri pătrați, iar altul de 73,5 metri pătrați. Acestea sunt estimate la valoarea de 1,7 milioane de lei.

Candidatul, pe data de 8 aprilie, va împlini 59 de ani. S-a născut în satul Molovata, raionul Dubăsari. Este necăsătorit, are patru copii.
---

Notă:

Comisia Electorală Centrală a stabilit pentru data de 15 martie desfășurarea alegerilor parlamentare noi în Hâncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul câștigat în această circumscripție, în favoarea celui de primar al municipiului Hâncești, obținut în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.