Acces restricționat în instituțiile medico-sanitare în cazul codului roșu de alertă

Odată cu instituirea codului roșu de alertă, accesul vizitatorilor în instituțiile medico-sanitare și instituții de plasament va fi interzis. Unitățile de alimentație publică își vor organiza activitatea la capacitate maximă în spațiile exterioare, iar în cele interioare cu utilizarea a cel mult 50 la sută din numărul locurilor existente și cu obligația ca toți clienții să prezinte la intrarea în unitate certificatul COVID-19. Noile măsuri, adoptate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică vor intra în vigoare la data de 1 octombrie 2021, transmite IPN.

Ministra sănătății, Ala Nemerenco, a menționat într-o conferință de presă că pragul de alertă roșu va fi activat în cazul în care incidența de cazuri de infecție cu COVID-19 va constitui 250 de cazuri sau mai mult la 100 mii populație, pentru ultimele 7 zile cumulativ.

În acest caz, instituțiile de învățământ general  vor activa în regim obișnuit, cu prezența fizică a elevilor, iar instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior vor activa în regim online.  Entitățile publice și private vor organiza regimul de muncă cu introducerea muncii la domiciliu, fie vor opta pentru un program de lucru diferențiat.

Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) va fi permisă cu participarea a cel mult 100 de persoane în spații interioare sau, respectiv, 150 de persoane în spații exterioare, cu asigurarea în spațiul de deservire a unei suprafețe de cel puțin doi metri pătrați pentru fiecare persoană cu obligația ca aceștia să prezinte certificatul COVID-19.

În baza acestor indicatori Agenția Națională de Sănătate Publică este obligată să publice în fiecare zi de luni, pragul de alertă pentru nivelul național și pentru unitățile administrativ-teritoriale municipiul Chişinău, municipiul Bălţi și UTA Găgăuzia.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.