A fost lansată o campanie de promovare a vaccinării la sate

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a lansat astăzi o campanie de informare și sensibilizare a populației din mediul rural, „Vaccinează-te, pentru ca viața să revină la normal!”. Evenimentul a avut loc în satul Hârbovăț, raionul Anenii Noi. Specialiști în sănătate publică și comunicare merg din sat în sat, de la poartă la poartă și comunică direct cu oamenii despre beneficiile imunizării împotriva COVID-19, transmite IPN.

Denis Cernelea, secretar de stat la MSMPS, a menționat că echipele mobile, prin intermediul unui autocar al vaccinării, vor ajunge în 24 de raioane, în care rata de imunizare anti-COVID-19 este una mică.

Totodată, sunt organizate cursuri de instruire pentru angajații din asistența medicală primară, în scopul promovării imunizării.  

În cadrul campaniei, sunt prevăzute și acțiuni de consolidare la nivel comunitar a parteneriatelor dintre autoritățile publice centrale, liderii de opinie, reprezentanții cultelor religioase, la fel pentru a promova imunizarea anti-COVID-19.

În campanie sunt antrenați și experți din România.

Campania de informare și sensibilizare a populației din mediul rural „Vaccinează-te, pentru ca viața să revină la normal!” are loc în cadrul Proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19”.

Potrivit ultimelor date ale MSMPS, în Republica Moldova rata de vaccinare împotriva COVID-19 a atins pragul de 18%.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.