120 de obiecte explozive au fost neutralizate în iulie pe teritoriul întregii ţări

Geniştii Armatei Naţionale au neutralizat în luna iulie peste 120 de obiecte explozive pe teritoriul întregii ţări, precizează un comunicat de presă al Ministerului Apărării. Grupele de deminare au executat 27 de misiuni în satele din raioanele Ştefan Vodă, Căuşeni, Ialoveni şi Anenii Noi, transmite IPN.

Cea mai recentă descoperire (75 de mine anti-infanterie) a fost făcută în timpul lucrărilor agricole lângă satul Teliţa, raionul Anenii Noi. Terenul a fost cercetat de o echipă de deminare a Batalionului de Geniu „Codru”. Geniştii au fost solicitaţi și în satul Antoneşti, raionul Ştefan Vodă, unde în urma cercetării solului au fost depistate 19 proiectile de artilerie. Toate muniţiile erau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial şi au fost transportate la Centrul de instruire al unităţii.

De la începutul anului curent, geniştii militari au identificat şi distrus 1766 de obiecte explozive, de diferite tipuri şi calibru. În cazul depistării unor obiecte explozive neidentificate, populația este atenționată să nu le atingă, să sesizeze specialiștii, care le vor verifica și neutraliza.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.