Ziua Imnului Național al României, celebrată la Chișinău

Ziua Națională a Imnului României va fi celebrată la Chișinău, în premieră, pe 28 iulie, în incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei, informează organizatorii într-un comunicat,  transmite IPN.

Programul va începe la ora 17:00 cu o conferință de presă la care vor participa: Andrei Fermeșanu, manager și solist al Operei Naționale Române din Iași; Prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, Manager general al Bibliotecii Naționale a României; Dr. Eugen Sava, Directorul Muzeului Național de Istorie a Moldovei; Lia Anton, președintele Asociației YUFest, organizator al evenimentului.

Cei prezenți la eveniment se vor putea delecta cu un concert de excepție susținut de „Corul Marii Uniri”, un ansamblu coral bărbătesc din Iași, format din 24 de membri, conduși de maestrul Andrei Fermeșanu. Aceștia vor interpreta melodiile, care au servit drept imn național al României pe parcursul a zeci de ani: „Marș triumfal şi primirea steagului şi a Măriei Sale Prinţul Domnitor” – 1862, „Trăiască Regele” – 1884, „Zdrobite cătușe” – 1948, „Te slăvim, Românie” – 1953, „Trei culori” – 1977, „Deșteaptă-te române!” – 1991- prezent.

Totodată, profesorul universitar, Dr. Adrian Cioroianu, Managerul general al Bibliotecii Naționale a României, va prezenta un scurt istoric a celor șase imnuri ale României.

Evenimentul este organizat de Asociația YUFest și susținut financiar de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, în cadrul proiectului „Imnul național, simbolul unității românilor!”, cu scopul de a păstra, dezvolta și afirma identitățile etnice, culturale, religioase și lingvistice românești din Republica Moldova, precum și întărirea legăturilor dintre România și Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.