Vladimir Putin anunță în Rusia mobilizare parțială

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat miercuri mobilizare parțială. Într-o adresare video, liderul de la Kremlin a declarat că aceasta este o măsură „pentru a apăra patria, suveranitatea, integritatea teritorială a țării, dar și pentru a asigura și siguranța cetățenilor de pe teritoriile eliberate”. Acesta a mai spus că scopul principal al „operațiunii speciale” din Ucraina a fost și rămâne același – „eliberarea” Donbasului, transmite IPN.

Vladimir Putin susține că mobilizarea parțială presupune că vor fi încorporați militarii în rezervă și în primul rând cei care au făcut serviciul militar, având experiență. Liderul de la Kremlin a declarat că, înainte de a fi trimiși pe câmpul de luptă, aceștia vor urma o pregătire militară.

Acțiunile de mobilizare vor începe astăzi, 21 septembrie.

Vladimir Putin afirmă că Occidentul prin politica sa agresivă și anti-rusă a întrecut orice limită și mereu vine cu amenințări în adresa Rusiei. „La Washington, Londra, Bruxelles, Kievul este împins direct ca să strămute acțiunile militare pe teritoriul nostru”, a declarat Vladimir Putin. Potrivit lui, pe lângă furnizările de arme, se recurge și la șantaj nuclear. Putin susține că sunt declarațiile înalților oficiali ai statelor NATO despre posibilitatea de a ataca nuclear Rusia. Însă, spune Putin, aceștia nu trebuie să uite că și Rusia de asemenea dispune de diverse arme, inclusiv nucleare.

Liderul de la Kremlin a mai spus că există demersuri pentru organizarea referendumurilor în mai multe regiuni din Ucraina, prin care s-a solicitat implicarea și susținerea Rusiei. Acesta spune că „vor face tot pentru a asigura condiții sigure pentru desfășurarea referendumurilor, astfel încât oamenii să-și poată exprima voința”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.