Victor Chirilă, propus pentru funcția de ambasador în România

Victor Chirilă este propus pentru funcția de ambasador al Republicii Moldova în România. Candidatura acestuia a fost avizată pozitiv de către Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană, transmite IPN.

Victor Chirilă are studii de masterat în politici europene și este licențiat în istorie. Din decembrie 2020 și până în prezent, deține funcția de director executiv al Asociației pentru Politica Externă. În perioada decembrie 2016 și decembrie 2019, a fost președinte al Asociației.

De asemenea, diplomatul are o experiență profesională în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova. Acesta a exercitat și funcția de consilier la Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii.

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, ambasadorii extraordinari și plenipotențiari, reprezentanții permanenți, trimișii și însărcinații cu afaceri en titre (permanenți) – șefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiți și rechemați din funcție de către președintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile referitoare la numirea în aceste funcții sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe și integrării europene, cu consultarea Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.