Vicepremierul Andrei Spânu pleacă în Polonia să discute despre furnizarea gazului

Viceprim-ministrul, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, efectuează o vizită de lucru în Polonia. Ministerul anunță că urmează să fie purtate discuții privind furnizarea gazului natural în Republica Moldova, transmite IPN.

Vizita vicepremierului în Polonia se va desfășura în perioada 18-19 octombrie.

Comisia pentru Situații Excepționale a instituit, săptămâna trecută, stare de alertă în domeniul energetic. Decizia a fost luată ca urmare a situației complicate legate de procesul de negociere a unui nou contract de achiziție a gazului cu concernul rus Gazprom. Pentru luna octombrie a fost agreat un contract provizoriu, în care este stabilit preșul de 790 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze naturale.

Reprezentanții partidelor extraparlamentare acuză conducerea țării că ar fi început prea târziu negocierile cu Gazprom. În plus, greșeala guvernanților ar fi ignorarea aspectelor politice în discuțiile cu Rusia. Pe de altă parte, în spațiul public au fost exprimate opinii că toată retorică creată în jurul lipsei unui nou contract de achiziție a gazului rusesc are menirea de a induce în societate o stare de panică.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.