Vadim Krasnoselski: Urmele atacurilor teroriste duc în Ucraina

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, îndeamnă conducerea Republicii Moldova să nu cedeze provocărilor și nu permită ca Moldova să fie atrasă într-o agresiune împotriva Transnistriei. Totodată, potrivit lui Krasnoselski, primele rezultate ale investigațiilor arată că „urmele atacurilor teroriste care au loc în ultimele duc în Ucraina”, transmite IPN.

Potrivit lui Vadim Krasnoselski, după izbucnirea ostilităților în Ucraina, Transnistria a respectat neutralitatea și a declarat deschis că nu este agresor, că nu a planificat și nu planifică un atac asupra vecinilor. A găzduit și refugiați. În Transnistria se află aproximativ 25 de mii de locuitori ai Ucrainei, care beneficiază de sprijinul necesar. „Presupun că cei care au organizat acest atac au scopul de a atrage Transnistria în conflict. Și pot spune cu încredere că nu le va reuși. Transnistria va reuși să se apere. Îi vom găsi cu siguranță pe toți cei care sunt complici la aceste acte criminale, dar nu ne vom lăsa târâți în conflict”, a declarat liderul transnistrean.

Tiraspolul a făcut apel la conducerea Ucrainei să investigheze faptele de deplasare ilegală a grupurilor militante și comiterea de acte teroriste pe teritoriul Transnistriei. Iar în apelul său către conducerea Moldovei, Vadim Krasnoselski a menționat că nu trebuie permisă nicio agresiune care ar putea provoca un război major. De asemenea, acesta a făcut apel către locuitorii din regiune –  să rămână calmi și să se informeze din surse sigure.

În ultimele săptămâni în regiunea transnistreană au fost mai multe alerte cu bombe în școli și instituții medicale. În seara zilei de luni, 25 aprilie, la sediul ministerului de securitate de la Tiraspol s-au produs mai multe exploziiDouă explozii au avut loc în dimineața zilei de astăzi pe teritoriul telecentrului radio Mayak, raionul Grigoriopol. În consecință, două antene care retransmiteau radio din Federația Rusă s-au defectat. Persoane rănite nu sunt.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.