Utilizarea noii versiuni a sistemului „e - Factura” – instruiri online gratuite pentru contribuabili

 

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) anunță contribuabilii interesați despre organizarea în luna iulie a ciclului doi de instruiri on-line gratuite privind utilizarea noii versiuni a sistemului informațional automatizat de creare și circulație a facturilor fiscale electronice (SIA) „e-Factura”, lansată în exploatare industrială la 1 iulie 2020.

În decursul lunii iulie, CTIF va organiza 19 cursuri de instruire cu tema nominalizată: 13 - în limba română și 6 - în limba rusă. Cursurile vor avea o durată de două ore fiecare
și se vor desfășura în zilele de lucru, în intervalul orelor 9.00 - 11.00 și 13.00 – 15.00. Instruirile vor decurge în regim de videoconferință, cu utilizarea aplicației Zoom.


Participanții la cursuri vor fi familiarizați cu modul de utilizare a noii versiuni a SIA „e - Factura”, în particular a noilor funcționalități și funcționalităților dezvoltate ale acestui sistem. În același timp, contribuabilii vor avea posibilitatea de a informa specialiștii CTIF despre neconformitățile constatate în procesul de utilizare a serviciului „e-Factura” și a formula propuneri privind îmbunătățirea funcționalităților noii versiuni a sistemului.

Doritorii de a participa la instruiri
urmează să se înscrie la ele, accesând link-ul:  https://forms.gle/khtCUzVFwZLFYYvi8 sau la tel: 022 822 032, 068669942 ale Centrului de instruire în finanțe al CTIF. La aceleași telefoane ei pot afla mai multe informații despre organizarea, agenda și orarul cursurilor.


În luna iunie, în cadrul primului ciclu de instruiri privind utilizarea noii versiuni a sistemului „e - Factura”, CTIF a desfășurat 28 de cursuri online. La ele au participat 685 de contribuabili, majoritatea dintre ei fiind directori, contabili – șefi și contabili ai companiilor ce utilizează sau doresc să utilizeze SIA „e - Factura”.  

 

Serviciul de presă al CTIF

2 iulie 2020

 

-------
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.