USM va implementa proiecte în valoare de peste 3 milioane de lei, finanțate de Guvernul României

Universitatea de Stat din Moldova va implementa cinci proiecte în valoarea totală de peste trei milioane de lei. Acestea vor fi finanțate de Guvernul României prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, informează USM într-un comunicat, citat de IPN.

Contractele de atribuire a proiectelor au fost semnate astăzi, la Ambasada României în Republica Moldova, în prezența ambasadorului roman, Cristian-Leon Țurcanu și a secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu.

Proiectele prevăd crearea și dotarea a patru centre universitare: Laboratorul didactic de Geoștiințe „Academician Simion Mehedinți; Centrul de cultură antreprenorială românească „Virgil Madgearu; Platforma de formare și cercetare interdisciplinară în domeniul arheologiei „Vasile Pârvan”; Centrul de Relații Internaționale, Studii Politice și Administrative „Nicolae Titulescu”.

Cu suportul DRRM, la USM va fi organizată a VII-a ediție a Conferinței Științifice internaționale „Latinitate, Romanitate, Românitate”.

Proiectele finanțate de Guvernul României au ca obiectiv consolidarea parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv în domeniul învățământului superior.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.