Una dintre persoanele rănite în accidentul din Bălți rămâne internată la reanimare

Una dintre persoanele rănite în accidentul de ieri, 13 mai, în care a fost implicat și microbuzul de pe ruta Soroca-Bălți, rămâne internată în stare gravă la reanimare. Este vorba despre o femeie de 73 de ani. Celorlalte persoane care au ajuns la spital li s-a recomandat tratament acasă.

Contactată de IPN, Mihaela Petrova, specialist în relații cu publicul din cadrul Spitalului clinic Bălți, a declarat că la spital au ajuns și pasagerii din microbuz, și din al doilea automobil, precum și șoferii.

Femeia de 73 de ani, grav rănită, era în automobilul șoferul căruia, preliminar, se face vinovat de accident.

Mihaela Petrova a precizat că pacienții s-au ales cu fracturi, contuzii și excoriații. Însă, starea lor nu prezenta pericol pentru viață și au fost lăsați să plece acasă.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Bălți, un automobilul de marca Volkswagen, la volanul căruia se afla un bărbat de 50 de ani, în circumstanțe necunoscute, a ieșit pe banda de sens opus și s-a ciocnit frontal cu microbuzul de rută, care se deplasa regulamentar.

Ofițerul de presă al Inspectoratului, Eugenia Molceanov, a declarat pentru IPN că în urma acestui accident, nicio persoană nu a fost reținută. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport”. Pedeapsa pentru șoferul vinovat va fi stabilită ținând cont și de gravitatea traumatismelor suferite de către persoanele implicate în accident. Acesta riscă închisoare de la 3 la 7 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.