Un veteran spune că nu-și poate recupera mașina de 15 ani pentru că a refuzat să dea mită

Nicolae Besedovschi, veteran al Ministerului Afacerilor Interne, susține că de 15 ani nu-și poate recupera autovehiculul din vamă. În 2005, când aducea unitatea de transport din Olanda, vameșii i-ar fi cerut circa 1500 de euro mită, iar el a refuzat să o ofere. Bărbatul spune că de-a lungul anilor a mers prin instanțe de judecată, dar și la alte instituții de stat pentru a-și face dreptate, însă degeaba.

Într-o conferință de presă la IPN, Nicolae Besedovschi a declarat că, în 2005, la punctul vamal Cahul, vameșii i-au invocat norma legală care interzice importul mașinilor mai vechi de zece ani. Potrivit lui, mașina este fabricată în 1995, însă în momentul importului nu erau împliniți încă zece ani.

Veteranul spune că s-a adresat în instanță, epuizând toate căile de atac. „În prezent avem două decizii ale Curții Supreme de Justiție care sunt contrare. În cea din 2005, anul de producere este indicat 1994, fiind respinse toate probele obținute de mine de la mai multe instituții de stat responsabile din domeniul transportului, unde este indicat faptul că mijlocul de transport este produs în 1995. Au admis doar vorbele goale ale șacalilor de la vamă, care au spus că anul de producere este 1994. În 2013, Curtea Supremă de Justiție a admis toate probele care anterior au fost respinse și au constatat irevocabil că mijlocul de transport are anul de producere 1995”.  

Nicolae Besedovschi, care este și președintele Organizației Veteranilor de Război „Maica îndurerată”, susține că participă la numeroase evenimente cu participarea înalților funcționari de stat. Și de fiecare dată, aceștia vorbesc despre onoare, demnitate, respect, însă acestea nu sunt decât vorbe goale. În semn de protest, veteranul a rupt în bucăți diplomele pe care le-a primit în semn de recunoștință pentru participarea la acțiunile de luptă din 1992. El spune că pentru a-și întreține familia, copiii, nu are nevoie de hârtie. Veteranul afirmă că automobilul blocat în vamă a fost procurat pe banii munciți și câștigați onest, iar până la urmă a fost privat și de acest bun, pe care așa și nu l-a mai recuperat nici după 15 ani.

Veteranul Nicolae Besedovschi susține că va merge în fața sediului Delegației Uniunii Europene la Chișinău și, începând cu ziua de mâine, intră în greva foamei. Potrivit lui, motivele sunt „fărădelegile și actele de corupție comise împotriva familiei sale începând cu anul 2005 și până în prezent, pentru că a refuzat să dea mită”.

  • Nicolae Besedovschi despre cazul sau
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.