Un nou apel de granturi pentru clusterele din regiunile Ungheni și Cahul

Uniunea Europeană și PNUD lansează un nou apel de granturi pentru clusterele din regiunile Ungheni și Cahul. UE oferă 400 de mii de euro asistență nerambursabilă pentru patru entități din aceste regiuni. Scopul este de a promova spiritul de cooperare în rândul companiilor din zonele urbane şi rurale, prin susținerea ideilor inovative și creării noilor locuri de muncă, transmite IPN.

Granturile sunt acordate de Uniunea Europeană prin intermediul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF. Programul își propune să susțină și să îmbunătățească afacerile din Cahul și Ungheni, să stimuleze companiile existente pentru cooperare în baza lanțurilor valorice sub formă de cluster și să încurajeze posibilități de investiții în regiune.

Până la patru entități necomerciale înregistrate și active în unul din raioanele Cahul sau Ungheni, selectate în cadrul apelului de granturi, vor beneficia de asistență financiară care nu va depăși 100 de mii de euro per proiect, venind și cu o contribuție proprie de cel puţin 10% din valoarea totală a propunerii.

Propunerile trebuie să includă activități care se vor desfășura în decurs de 12 luni de la data semnării acordului de grant. Asistența financiară va fi alocată pentru achiziționarea de echipamente, bunuri, lucrări și servicii pentru accelerarea și dezvoltarea clusterelor existente din zonele urbane și rurale.

Termenul-limită de depunere a dosarelor este 17 martie 2023, ora 17.00.

Programul are un buget total de 23 de milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.