Un deținut a pretins 10 mii de euro de la un martor, amenințându-l cu violență și omor

Un bărbat de 38 ani, originar din Azerbaidjan, care pe parcursul ultimelor șapte luni se află în Penitenciarul nr.13, învinuit de comiterea unui omor, este suspectat acum că ar fi organizat, din detenție, șantajarea unui bărbat de 60 de ani din Bălți, pretinzând de la el 10 mii de euro, transmite IPN.

În momentul în care a aflat că bărbatul din Bălți a făcut mărturii împotriva lui pe dosarul în care este învinuit, și-a sunat un amic din Azerbaidjan și i-a cerut să vină în Moldova, să-l șantajeze pe martor. Banii pretinși erau ca și recompensă pentru detenția sa. Executorul actului de șantaj, un bărbat cu vârsta de 33 ani, sosit recent în Moldova, a estorcat, prin amenințări cu violență și omor, de la victimă și rudele acestuia, în trei tranșe, diferite sume de bani.

Pe 20 iulie, suspectul a fost reținut în momentul primirii ultimei tranșe de bani – 60 de mii de lei. Operațiunea de reținere a fost efectuată de către angajații  INI și ai Batalionului cu Destinație Specială ,,Scorpion” al DTC al MAI, sub controlul procurorilor PCCOCS.

În seara de 22 iulie, magistrații din Bălți au admis demersul procurorului, astfel încât față de executor a fost aplicată măsura preventivă – arestul pentru un termen de 30 de zile.

Potrivit legii, șantajul comis de un grup criminal organizat se pedepsește cu închisoare pentru un termen de la 7 la 10 ani, cu amendă de la 92 500 până la 117 500 de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.