„Turneul actorilor români” începe astăzi la Chișinău

„Turneul actorilor români” în Republica Moldova debutează astăzi, 28 aprilie, la ora 19:00, cu piesa „Figuranta”, jucată de actorii Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, pe scena  de la Teatrul Fără Nume din Chișinău. Evenimentul este cu intrare liberă, transmite IPN.

Cunoscuta actriță din România, Tania Popa, născută la Căușeni, Republica Moldova, invită publicul la un one-woman-show de excepție. Piesa „Figuranta” va aduce în scenă povestea tragi-comică a Aniei, o actriță aspirantă a cărei viață se împarte între cariera în teatru și neîmplinirile din viața personală. „Vin pe 28 aprilie la Chișinău să vă încânt pe voi și să-mi bucur sufletul meu. Eu cred că e o combinație foarte bună”, spune Tania Popa.

Criticii din România apreciază spectacolul drept o interpretare emoționantă a unei teme psihologice sensibile, cu variaţii explozive între durere, emoţie, autoironie şi comedie. Spectatorii vor asista la o oră de meditație şi monolog asupra unei vieţi zbuciumate a unei tinere mame ajunse în prăpastia dezamăgirii şi a luptei ei cu viaţa și sărăcia pentru a-și împlini visele şi a-și păstra speranţa într-un viitor mai bun.

„Turneul actorilor români” este un proiect cultural de amploare care  va aduce opt producții ale Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti în săli de spectacole din Chișinău, Cahul și Bălți, în perioada aprilie - septembrie 2023. Proiectul este finanțat integral de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova. Intrarea la toate spectacolele prezentate în cadrul turneului va fi liberă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.