Tinerii răspund la Covid-19: "#Noi Stăm Acasă Pentru Că Ne Pasă, Dar Voi Cum Procedați?

Tinerii voluntari din Rețeaua celor 44 de Centre de tineret din Republica Moldova au preluat îndemnul autorităților de a sta acasă și încearcă să-și convingă prietenii, rudele, în special buneii, să procedeze la fel. Este vorba despre o campanie de mobilizare online, sprijinită de Fondul ONU pentru Populație, prin care tinerii își propun să sprijine lupta contra răspândirii epidemiei de COVID-19, transmite IPN.

Un comunicat de presă remis de UNFPA precizează că primul care s-a alăturat inițiativei a fost Centrul de tineret Ungheni, care a provocat tinerii să fie „regizorii propriei carantine” și să-și planifice petrecerea timpului în mod plăcut și util acasă. Astfel, ei au gândit pentru fiecare zi o nouă acțiune pe care au promovat-o pe pagina Centrului, provocând și alți tineri să le urmeze exemplul.

Mihaela Revenco, voluntara Centrului raional de tineret Cimișlia s-a alăturat campaniei cu un mesaj adresat persoanelor vârstnice, utilizând propriul exemplu. Ea a postat un scurt filmuleț cu hashtagul #StauAcasăȘiBuneii, prin care bunica ei vine cu îndemnul de a sta acasă, îndemnând vârstnicii să ia măsuri de autoizolare, deoarece sunt cei mai expuși riscului de a se îmbolnăvi.

Un alt îndemn adresat tinerilor, realizat prin fotografii, a fost postat de Centrul raional de tineret Strășeni. Ana Scutelnic, voluntara Centrului, a mobilizat prietenii săi să-și fotografieze activitățile zilnice, iar acestea au fost adunate într-un colaj foto.

Nigina Abaszada, reprezentantă UNFPA Moldova, susţine că tinerii reprezintă o resursă și o rețea valoroasă în timpul crizelor și a urgențelor de sănătate publică. Cu sprijinul și instruirea necesară, ei pot contribui la ruperea lanțului infecției. „Acum este momentul să demonstrăm solidaritate dintre generații, mobilizând tinerii să sprijine vârstnicii, care sunt cei mai afectați”, menţionează Nigina Abaszada.

UNFPA va colabora în continuare cu Centrele de tineret și va implica tinerii în mod sigur și eficient pentru a-i împuternici să devină agenți ai schimbării și să joace un rol important în răspunsul la pandemie. Până în prezent, șapte Centre de tineret s-au implicat în campanie, iar mesajele au ajuns la peste 4000 de tineri.

Campania de mobilizare online va continua până la sfârșitul lunii aprilie și va implica persoane celebre și tineri cunoscuți pentru a ajunge la cât mai multe persoane. Toate activitățile în cadrul Centrelor de tineret din țară au fost sistate din cauza situației epidemiologice din țară pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE