Suedia este unul din cei mai importanți parteneri în proiectele de dezvoltare, vicepremier

Suedia este unul din cei mai importanți parteneri ai Republicii Moldova pe dimensiunea implementării proiectelor de asistență pentru dezvoltare, susținând modernizarea europeană a țării. O declarație în acest sens a fost făcută de către vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, care a discutat la Stockholm cu Johan Forssell, ministrul cooperării internaționale pentru dezvoltare și al comerțului exterior, transmite IPN.

În cadrul discuției cu oficialul suedez, vicepremierul a vorbit despre domeniile prioritare care vor defini în următorul an dialogul nostru cu Suedia: sporirea comerțului bilateral, preluarea bunelor practici referitoare la tranziția la economia verde, dezvoltarea inițiativelor de utilizare a energiei regenerabile.

„Am apreciat mesajul ministrului suedez care a punctat că în cadrul președinției Suediei a Consiliului UE, țara noastră va fi prioritară pentru programele de asistență ale autorităților de la Stockhol, pentru a implementa eficient reformele solicitate de cetățeni. Pentru dinamizarea schimburilor comercial-economice și atragerea investițiilor suedeze în economia națională, am propus organizarea unui forum al oamenilor de afaceri și diversificarea în continuare a vinurilor moldovenești comercializate în monopolul de stat al alcoolului Systembolaget din Suedia”, a declarat Nicu Popescu, citat într-un comunicat de presă al MAEIE.

Părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la impactul războiului Rusiei împotriva Ucrainei asupra stabilității socio-economice din Moldova, în special în sectorul energetic. Nicu Popescu a mulțumit pentru angajamentul Suediei în cadrul conferinței donatorilor de a susține proiectele prioritare care au ca scopul redresarea economică din Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.