Subsolurile blocurilor locative din capitală sunt dezinfectate

Serviciile municipale de profil desfășoară activități de deratizare și dezinsecție în subsolurile blocurilor locative din Chișinău. Până în prezent, s-a intervenit în subsolurile și camerele de acumulare a deșeurilor din 258 de blocuri. Serviciile sunt contractate de către Regia locativ-comunală, în baza licitației, și sunt executate de către un operator economic.

Contactat de IPN, șeful Secției amenajare și salubrizare a Direcției generale locativ-comunală şi amenajare (DGLCA), Vasile Efros, a precizat că se va interveni în subsolurile a circa 3 500 de blocuri. Lucrările sunt realizate în conlucrare cu administratorii de bloc. Astfel de lucrări se fac de două ori pe an, iar partea organizatorică în acest proces ţine de colaborarea dintre operatorul care prestează serviciile şi administratorii de bloc. Locatarii sunt anunțați când sunt prelucrate suprafețele. Cel puţin 48 de ore, este periculos să intre în subsolul blocului dezinfectat.

Vasile Efros a mai precizat că se intervine în toate blocurile construite până în anul 2000. Dacă există solicitări suplimentare, se acoperă și acestea. „Dacă ne este comunicat ca mai e necesară o intervenţie, se înaintează un demers sau printr-un apel telefonic înregistrăm solicitarea şi se mai intervine încă o dată”, a menționat responsabilul DGLCA.

Lucrările de deratizare și dezinsecție au început la finele lunii aprilie. Din bugetul municipal, au fost alocați 2,5 milioane de lei. Intervenția va continua până în luna noiembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.